Merhaba, aşağıda linki bulunan sistemi aldım.
Şimdilik 1 TB SSD olanı ve kasada Rampage 750W olan kasayı tercih ederek 39.307 ₺ ye aldım.
Henüz telim edilmedi.
Yorumlarınızı merak ediyorum.
Vatan
40.000₺ bütçede neden LGA1700 tercih ettiniz ki?
Önü kapalı bir soket, ileride işlemci yükseltmesi yaptığınızda, alternatifiniz fazla bulunmayacak. AM5 çıkalı daha 1 sene olduğundan 2-3 sene boyunca bu sokete yeni modeller çıkacaktır, anakart değişimine kalmadan, güncel serili işlemci modellerinden, sistemi yükseltme imkanınız olabilirdi bir süre boyunca.
Anakart en giriş seviye modelinden seçilmiş.
Ramler fena değil.
Ondan ayrı, sistem de seçilen güç kaynağı çok kaliteli model diyemeyeceğim, eğer tahmin ettiğim güç kaynağı ise OCP ve PFC hariç diğer şu korumaları içermiyor olması gerek;
OVP-OPP-SCP
Açılımlarına Google üzerinden bakabilirsiniz.
Bunların güç kaynağında olması, OCP ve PFC'de dahil, sistem açısından çok önemli.
Diğer yandan, bu güç kaynağınının incelemisini yapan forum sayfalarını incelediğim de hakkında pekte olumlu konuşulduğunu görmedim ( trendyol, Hepsiburada ürün değerlendirme kısmında ki puanlamaları dikakte almayın kesinlikle, o kitlenin piyasa hakkında bir bilgisi yoktur, o yorumlara göre hareket etmeyin hiç bir zaman)
Güç kaynağı sistemin can damarıdır, bunu önemsiz bir parça olarak görmeyin. Olası bir elektriksel aksaklık durumunda, sistem parçalarınızı zarar görmesinden kurtarabilir.
Demem o ki, sistemi iade verme şansınız varsa verin bir an önce yoksa da yapacak bir şey yoktur artık.
Keşke sistemi aldıktan sonra değilde almadan önce sorsaydınız. Neyse daha hayırlı olsun diyelim.
@Demon Jester
Hocam yine de moralinizi bozmayın, durumu anlatabilmek adına sistemde ki eksiklikleri söyledim. Düzeltilemeyecek sorunlar değil yani.
LGA1700'de de yine güçlü işlemciler bulunmakta. Bu soket yine sizi en az 2-3 sene götürür çok rahat.
Bundan ayrı güç kaynağıda öyle çok pahalı bir şey değil ileride değiştirirsiniz en kötü