40 bin TL klima önerisi

Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Bütçeyi belirttim. 2 tane klima alınacak, klima başına 35-40 bin TL düşünebiliriz. Evim 2 katlı. Üst kat 90mt², alt kat 90-100mt² arası. 18 bin BTU'luk klimalar düşündüm fakat yetmez diyorsanız fikrinizi belirtebilirsiniz. Aklımdaki modelleri atıyorum, başka önerilere açığım. Bu Arçelik ve TCL arasında en mantıklısı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Katın metrekaresi değil takacağınız odanın metrekaresi ve etraftakı ısı veren kaynaklar ile belirleniyor BTU.
Arçelik ekolojik inverter alabilirsiniz tavsiye ederim.

Katın metrekaresi değil takacağınız odanın metrekaresi ve etraftakı ısı veren kaynaklar ile belirleniyor BTU.
Arçelik ekolojik inverter alabilirsiniz tavsiye ederim.
Takacağım oda 40mt² civarı. Tek bir klimayla tüm katı soğutmayı hedeflediğim için kat mt² sini de belirttim.

Arçelik yerine TCL'in ödeme olanakları bana daha çok uyuyor. Aralarında büyük fark var mıdır?

Takacağım oda 40mt² civarı. Tek bir klimayla tüm katı soğutmayı hedeflediğim için kat mt²sini de belirttim.

Arçelik yerine TCL'in ödeme olanakları bana daha çok uyuyor. Aralarında büyük fark var mıdır?

En büyük farkı servisi. Almışken Arçelik alın bence.
Takacağınız planlamayı anlamadım ama 18000'lik klima 100 metrekareyi soğutmaz.

En büyük farkı servisi. Almışken Arçelik alın bence.
Değerlendireceğim, saolun.
Takacağınız planlamayı anlamadım ama 18000'lik klima 100 metrekareyi soğutmaz.
Kısaca özetlemem gerekirse; alt katta 1 yatak odası, mutfak, ara koridor, banyo ve salon bulunmakta. Toplam 90-100mt² civarı ediyor. Ben hem boru masrafı çok olmasın diye hemde genelde salonda oturacağım için oraya takmayı planlıyorum.

18 bin BTU gücündeki bir klima yetmez diyorsanız TCL'in 24 bin BTU'luk versiyonu 42 bin TL'ye inmiş. Ona bütçemi zorlayabilirim.

Kısaca özetlemem gerekirse; alt katta 1 yatak odası, mutfak, ara koridor, banyo ve salon bulunmakta. Toplam 90-100mt² civarı ediyor. Ben hem boru masrafı çok olmasın diye hem de genelde salonda oturacağım için oraya takmayı planlıyorum.

18 bin BTU gücündeki bir klima yetmez diyorsanız TCL'in 24 bin BTU'luk versiyonu 42 bin TL'ye inmiş. Ona bütçemi zorlayabilirim.

Salona takacağınız klimayı kapıdan koridoru görecek şekilde taktırırsan ve ona göre ayarlarsan odayı soğutup orayı da soğutabilir ama mutfak için çok etkili olmaz salona takacağın klima. Bildiğin gibi fırın buzdolabı gibi ısı yayan cihazlar var. Durulmayacak kadar oluyorsa ilerleyen zamanda metrekaresine göre 9 veya 12'lik bir klima taktırabilirisiniz mutfak için. Salona olduğu gibi yine koridoru görecek şekilde taktırırsın.

Üst katı da anlatırsan oraya da fikir verebilirim.

Salona takacağınız klimayı kapıdan koridoru görecek şekilde taktırırsan ve ona göre ayarlarsan odayı soğutup orayı da soğutabilir ama mutfak için çok etkili olmaz salona takacağın klima. Bildiğin gibi fırın buzdolabı gibi ısı yayan cihazlar var. Durulmayacak kadar oluyorsa ilerleyen zamanda metrekaresine göre 9 veya 12'lik bir klima taktırabilirisiniz mutfak için. Salona olduğu gibi yine koridoru görecek şekilde taktırırsın.

Üst katı da anlatırsan oraya da fikir verebilirim.
Üst katta; 2 yatak odası, 1 banyo, yine ara koridor, oturma odası ve teras bulunuyor. Üst kat biraz daha dar ve küçük olduğu için oraya 18 bin BTU rahat yetecektir diye düşünüyorum. 12 bin BTU bile olabilir. 80-90mt² civarı da üst kat var. Nereye takacağım konusunda karar veremedim ama takacağım oda yüksek ihtimalle 20mt² civarı olur.

Yarın veya ondan sonraki gün arçelikten bir ekip gelecek keşif için. Ne kadar güce sahip klima olacağı konusunda fikir verecekler. Daha rahat karar veririm diye düşünüyorum.

Üst katta; 2 yatak odası, 1 banyo, yine ara koridor, oturma odası ve teras bulunuyor. Üst kat biraz daha dar ve küçük olduğu için oraya 18 bin BTU rahat yetecektir diye düşünüyorum. 12 bin BTU bile olabilir. 80-90mt² civarı da üst kat var. Nereye takacağım konusunda karar veremedim ama takacağım oda yüksek ihtimalle 20mt² civarı olur.

Yarın veya ondan sonraki gün arçelikten bir ekip gelecek keşif için. Ne kadar güce sahip klima olacağı konusunda fikir verecekler. Daha rahat karar veririm diye düşünüyorum.

Evet Arçelik ekibi görerek daha iyi tavsiye verebilir. Arçelik servisi gayet başarılı. Bir sorunuz olursa etiketleyebilirsiniz.

Merhabalar, tek noktadan tüm evi iklimlendirmeye çalışmak önerilen bir yöntem değildir. Bunun en büyük sebebi, ısı dağılımının homojen şekilde yapılamamasıdır. Bu yöntemin uygulanmaya çalışıldığı durumlarda, klimanın takıldığı oda buz gibi olurken diğer odalar serin - ılık olacaktır. Ayrıyeten cihaz uzun süreler yüksek frekansta çalışacağı için elektrik tüketiminiz de fazla olacaktır.

Yine de tek klima almak istiyorsanız 24.000 BTU sınıfında bir ürün tercih etmelisiniz. İç ünite üfleme yönü kapıya bakacak şekilde olursa nispeten bir iklimlendirme sağlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı