40 bin TL laptop önerisi

Bütçe
40000

Stok olarak kötü macunla geldiği için biraz fan sesi yüksek ve biraz ısınıyor.

%62.5 sRGB panel dışında iyi bir cihaz.

Bir de ekranın 25 ms olmasından kaynaklı ghosting sıkıntısı olduğunu okudum ciddi bir problem midir göz alışıyor diyorlar zamanla ama FPS oyunları da oynuyorum.

Bu cihazı alın geçin sorunu yok RAM SSD ekran falan bayağı iyi.
Victus bakacaksaniz R0 ve S0 ile başlayan modellerde sorun var R1 ve S1 alabilirsiniz ama bu bütçede önermiyorum.

Victus bakacaksaniz R0 ve S0 ile başlayan modellerde sorun var R1 ve S1 alabilirsiniz ama bu bütçede önermiyorum.

Evet biraz daha araştırma yaptım ülkemizden ziyade Hindistan pazarında AMD işlemcili olanlarda sıkıntı varmış ama i5 12450HX işlemciye kıyasla yine çok çok az sıkıntı gördüm. Ülkemizde genel olarak i5 12450HX işlemcili olanlarda şikayet var muhtemelen işlemcinin yüksek wattla çalışması laptopu zamanla bitiriyor. R7 7435HS i5 12450HX'e kıyasla daha dengeli bir işlemci benim de daha çok kafama yattı açıkçası. Burada da gelip bana yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim hocam:) Saygılar.
Ekstra aklıma takıldı ekran 25ms olduğu için ghosting sorunu muhtemelen başıma gelecek. Sizce ciddi bir sıkıntı mıdır zamanla göz alışır mı Valorant falan da oynuyorum çünkü.

Evet biraz daha araştırma yaptım ülkemizden ziyade Hindistan pazarında AMD işlemcili olanlarda sıkıntı varmış ama i5 12450HX işlemciye kıyasla yine çok çok az sıkıntı gördüm. Ülkemizde genel olarak i5 12450HX işlemcili olanlarda şikayet var muhtemelen işlemcinin yüksek wattla çalışması laptopu zamanla bitiriyor. R7 7435HS i5 12450HX'e kıyasla daha dengeli bir işlemci benim de daha çok kafama yattı açıkçası. Burada da gelip bana yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim hocam:) saygılar.
Ekstra aklıma takıldı ekran 25ms olduğu için ghosting sorunu muhtemelen başıma gelecek. Sizce ciddi bir sıkıntı mıdır zamanla göz alışır mı Valorant falan da oynuyorum çünkü.

Ciddi sıkıntı olmaz. LOQ cihazın adaptörü muhtemelen 170W olarak gelecek. 170W adaptör yük altında bazen yetersiz kalabiliyor ve oyunda şarj azalması(battery drain) yaşayabiliyor. Bu durumda cihazı kontrol edip servisten yeni 230W adaptör rica ederseniz muhtemelen gönderim yaparlar. Oyun oynamaya engel bir durum değil sadece 2-3 saatte %5-6 piliniz azaliyor fiş takılı olsa bile.
Acer Nitro 5 ise stok termal macunu kötü olduğundan biraz ısınabilir, aldıktan 7-8 ay sonra bakım yapılıp kaliteli termal macunla degistirirseniz bir sorun olmaz.

Ciddi sıkıntı olmaz. LOQ cihazın adaptörü muhtemelen 170W olarak gelecek. 170W adaptör yük altında bazen yetersiz kalabiliyor ve oyunda şarj azalması(battery drain) yaşayabiliyor. Bu durumda cihazı kontrol edip servisten yeni 230W adaptör rica ederseniz muhtemelen gönderim yaparlar. Oyun oynamaya engel bir durum değil sadece 2-3 saatte %5-6 piliniz azaliyor fiş takılı olsa bile.
Acer Nitro 5 ise stok termal macunu kötü olduğundan biraz ısınabilir, aldıktan 7-8 ay sonra bakım yapılıp kaliteli termal macunla degistirirseniz bir sorun olmaz.

Teşekkür ettim bilgileriniz için. Biraz daha bakındığımda Ryzen 5 8645HS işlemcili modelini de gördüm. Daha yeni nesil bir işlemci olduğu için kafama yatmadı değil. Aralarında pek bir fiyat farkı yokken hangisini tercih etmeliyim sizce. Oyun ağırlıklı gideceğim için tek çekirdek performansı kafamı çeldi açıkçası r5'in bu modelide. RAM'e takılmayın ekleme yapmak benim için çok maliyetli olmaz sizin de fikrinizi dinlemek isterim @804177 https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...rtx-4060w11laptop-gri-83dx00cltr-1240730.html

Teşekkür ettim bilgileriniz için. Biraz daha bakındığımda Ryzen 5 8645HS işlemcili modelini de gördüm. Daha yeni nesil bir işlemci olduğu için kafama yatmadı değil. Aralarında pek bir fiyat farkı yokken hangisini tercih etmeliyim sizce. Oyun ağırlıklı gideceğim için tek çekirdek performansı kafamı çeldi açıkçası r5'in bu modelide. RAM'e takılmayın ekleme yapmak benim için çok maliyetli olmaz sizin de fikrinizi dinlemek isterim @804177 LENOVO LOQ/Ryzen 5 8645HS/8GB RAM/512GB SSD/15.6"/RTX 4060/W11/Laptop Gri 83DX00CLTR Fiyat & Özellik | MediaMarkt
Alınabilir bir model, 2 gün önce 35 bin TL'ydi:

Alınabilir bir model, 2 gün önce 35 bin TL'ydi:

Hocam o kampanya dahilinde Lenovo'yu alacaktım fakat kronik sorunları olduğunu araştırdıktan sonra öğrendim. O günlerde Lenovo'dan kıllanmıştım açıkçası bir de Amazon'da i5 12450HX 36500TL'ydi biraz araştırayım aceleye gelmesin dedim meğerse almam gereken laptopun kampanyasını kaçırmışım. Sağlık olsun ikisi arasında tercihiniz hangisi olurdu.

Teşekkür ettim bilgileriniz için. Biraz daha bakındığımda Ryzen 5 8645HS işlemcili modelini de gördüm. Daha yeni nesil bir işlemci olduğu için kafama yatmadı değil. Aralarında pek bir fiyat farkı yokken hangisini tercih etmeliyim sizce. Oyun ağırlıklı gideceğim için tek çekirdek performansı kafamı çeldi açıkçası R5'in bu modelide. RAM'e takılmayın ekleme yapmak benim için çok maliyetli olmaz sizin de fikrinizi dinlemek isterim @804177 LENOVO LOQ/Ryzen 5 8645HS/8GB RAM/512GB SSD/15.6"/RTX 4060/W11/Laptop Gri 83DX00CLTR Fiyat & Özellik | MediaMarkt

Diger cihazda aynı fiyata RAM ve SSD avantajı var bu cihazda alınabilir RAM ve SSD takvsiyesi yapmakla uğraşamayacaksaniz R7'yi alın.

Diger cihazda aynı fiyata RAM ve SSD avantajı var bu cihazda alınabilir RAM ve SSD takvsiyesi yapmakla uğraşamayacaksaniz R7'yi alın.

Hemen hemen 2.5k daha ekstra masraf olacak muhtemelen o yüzden bu cihazı alacağım sanırım. O fiyat farkının değeceği kadar pek bir fark olmadığına kanaat getirdim. Tek taraflı değil ikisinin de kendine göre daha iyi yönleri var. Yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim:).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı