- Makaleler
- 5
Hareket halinde normal monitörlerde oluşan ghostingin oledlerde neredeyse sıfıra yakın olması ve toplam giriş gecikmesinin de normal monitörlerden çok çok düşük olması gibi sebeplerden dolayı Oled çok daha iyi. QD OLED önermedim dikkat ettiysen, ortam ışığında siyahlar tam siyah sağlamıyor çünkü. En son nesil olan 4. nesil Woled ile Woled panelli oledler daha yüksek parlaklığa, daha geniş renk gamutuna ve önceki nesil woledlerden daha iyi metin keskinliğine ulaştı. Oled paneller ikiye ayrılır. Woled ve QD OLED diye. Bunların da kendi içinde nesilleri var. Bunlara ek olarak ekranın yansıma önleyici kaplaması var. Parlak ve mat ağırlıklı iki ayrı kaplama türü. Önerdiğim Gigabyte'da 4. nesil Woled var ve kaplama türü mat. İlk önce oledleri araştır. İçine sinmezse klasik IPS veya VA panelli monitörlere yönel. Videolu içerikler seni bu konuda daha iyi aydınlatır.Ekran kartı diyelim ki 400 FPS üretiyor. Bu durumda 360 Hz’lik bir monitör alsak da, OLED panelde 360 Hz ile 280 Hz arasındaki fark çok hissedilmez mi demek istiyorsun, yoksa ben mi yanlış anladım?