40 bin TL RTX 4000 sistem önerisi

xedizx

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, elimde halihazırda RTX 3070 Ti, i5 12400F işlemcili bir kasa bulunmakta. Kasayı kardeşime verip kendi sistemimi güncellemeyi planlıyorum. Bütçe 40 bin lira. Daha güncel RTX 4000 serili ancak RTX 3070 Ti'dan daha güçlü bir sistem öneriniz varsa açığım.

AMD serisi ile tecrübem olmadı. Daha iyi derseniz oradan da önerinizi alabilirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu tarz sistemlere bakın artık RAM'i X2 yaparsanız daha iyi olur.

Bu tarz sistemlere bakın artık RAM'i X2 yaparsanız daha iyi olur.
Kasalarda bulunan SSD'ler iğrenç. Sadece 4070 Super almak için geriye kalan parçalardan kısmak bana pek mantıklı gelmiyor. R5 7500F stok soğutucu ile kullanmak bana kalırsa saçma.
Değiştirilmesini önerdiğim parçalar:
Soğutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Ram: Sistemde (1x16 GB) XPG Lancer 16GB (1x16GB) DDR5 CL38 5200MHz Ram bulunuyor. Mevcut bu Ram'dan bir adet daha eklerseniz (2x16 GB) 32 GB Ram olur.
SSD: Kingston 1TB KC3000 SKC3000S/1024G NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 6000MB Yazma)
Toplam fiyat: 40,481 TL
Bütçenizi 480 TL açıyor ancak seçilen SSD kasada bulunan veya diğer arkadaşın attığı kasalardaki SSD'leri şamar manyağı yapar.

Bu nasıl? İş görür mü?

Dosya Ekleri

• IMG_8689.png
    IMG_8689.png
    92,7 KB · Görüntüleme: 56
Arkadaşlar öncelikle kusuruma bakmayın lütfen forum bildirimleri hiç gelmedi. Henüz görüyorum cevapları hatta dedim kimse cevap vermedi hayırdır inşallah 😅 @Jokerhm @BrtBlgc @Rouly

Sanırım bu bütçeyle intele veda etmem gerekiyor gibi. Bir süredir takip etmiyorum piyasayı. AMD işlemcinin intelden dezavantajı var mı? Varsa nedir? Ayrıca 4070 Ti Super gözüme aşırı çarpıyor. Bütçeyi ne kadar aşmam gerek öyle bir sistem için? :) teşekkür ederim ilgili cevaplarınız için

Arkadaşlar öncelikle kusuruma bakmayın lütfen forum bildirimleri hiç gelmedi. Henüz görüyorum cevapları hatta dedim kimse cevap vermedi hayırdır inşallah 😅 @Jokerhm @BrtBlgc @Rouly

Sanırım bu bütçeyle Intel'e veda etmem gerekiyor gibi. Bir süredir takip etmiyorum piyasayı. AMD işlemcinin Intel'den dezavantajı var mı? Varsa nedir? Ayrıca 4070 Ti super gözüme aşırı çarpıyor. Bütçeyi ne kadar aşmam gerek öyle bir sistem için? :) teşekkür ederim ilgili cevaplarınız için.

İşlemcinin bir dezavantajı yok hatta önü de açık, sadece 1000 ₺ kule tipi bir soğutucu iyi olur.

4070 Ti super olan iyi bir sistem ortalama 55/60.000 ₺ bulur. Biraz altına inmekte mümkün. Belki kendiniz toplarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı