40 bin TL sistem güncelleme önerisi

• Konuyu başlatan MK34
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 1.317
Toplam 52.218 TL. Beyaz sistem ayarlamadım çünkü ekran kartından ve işlemciden epey kısmam gerekecekti. Bu sistem yeni nesil ve çok güçlü. @efebatiin sağ olsun detaylı bakmama gerek kalmadı. RAM, SSD, anakart, ekran kartı ve kasa bu bütçedeki en iyi modeller. Güç kaynağı konusunda bilgim yok açıkçası onun için Efe arkadaşımızın bilgisine güvenerek seçtim. Kasanın üstte 360mm AiO desteği var bu arada ileride sıvı soğutma düşünürsen diye önü açık bir kasa seçimi yaptım.

Beyaz dizmek istersen anakartların beyazları çok pahalı 5-6 bin TL'ye bile bulamayız. Ekran kartınında beyazını istersek 7800XT seçmemiz gerekir. Yine aynı şekilde RAM'lerin de beyazını almaya kalkarsak fiyat epey artar. Sonuç olarak çok daha kötü sistemi daha pahalıya toplamış oluruz.

Bütçesi artarsa 9070XT stoklarını beklemesi daha doğru olur.

Bunu al diyorsun yani direk.

Maksimum bütçen nedir?

3.5 sorun değil onu kendim hallederim mevcut kart stokta varsa.

Bazen stoklara giriyor bazen girmiyor. 36K'ya beyaz var ama istersen. Ha aradaki 10k fiyat farkını hak eder mi bence etmez. 32-33K'ya bulamadım ben açıkçası. Gaming gen 32.500 TL olan ASUS Prime'ı 37k yapmıs ne diyeyim. :D

Tamam beyaz algımı kırdın beyaz yapmıyorum önerdiğini alacağım ekran kartı beyaz olmazsa da olur.

Tamam beyaz algımı kırdın beyaz yapmıyorum önerdiğini alacağım ekran kartı beyaz olmazsa da olur.

Ben olsam 9070XT için stok beklemem. Yurt dışında da 9070 serisinin fiyatlarının artacağı yönünde söylentiler dolanıyor. TR'ye de yansayacaktır yani. Aradaki 10 FPS fark için 10 bin TL'ye yakın fiyat farkı ödemek mantıklı değil. Normalde 9070'in 9070XT'nin yanında sönük kalmasının sebebi düşük performans vermesi değil aradaki fiyat farkının 50 dolar yani 1.800 TL civarı olması. Halbuki TR de 8-10k civarı fiyat farkı var şu an. İleride 30k fiyata falan bulunursa o zaman alınır ama, ben bulabileceğinizi düşünmüyorum.

O zaman son olarak hangisini alıyoruz tam net ayarla beyaz olması şart değil nokta atışı yap bende siparişi vereyim.

O zaman son olarak hangisini alıyoruz tam net ayarla beyaz olması şart değil nokta atışı yap bende siparişi vereyim.

Alıntıladığım gibi.

Toplam 52.218 TL. Beyaz sistem ayarlamadım çünkü ekran kartından ve işlemciden epey kısmam gerekecekti. Bu sistem yeni nesil ve çok güçlü. @efebatiin sağ olsun detaylı bakmama gerek kalmadı. RAM, SSD, anakart, ekran kartı ve kasa bu bütçedeki en iyi modeller. Güç kaynağı konusunda bilgim yok açıkçası onun için Efe arkadaşımızın bilgisine güvenerek seçtim. Kasanın üstte 360mm AiO desteği var bu arada ileride sıvı soğutma düşünürsen diye önü açık bir kasa seçimi yaptım.

Beyaz dizmek istersen anakartların beyazları çok pahalı 5-6 bin TL'ye bile bulamayız. Ekran kartınında beyazını istersek 7800XT seçmemiz gerekir. Yine aynı şekilde RAM'lerin de beyazını almaya kalkarsak fiyat epey artar. Sonuç olarak çok daha kötü sistemi daha pahalıya toplamış oluruz.

Hatta 3-5 sorun değil dediğiniz için 2 bin TL farkla şu kasaya geçmenizi öneririm.
Malzeme kalitesi ve fan sesi olarak üstün bir model. Renk uyumsuzluğu da olmaması açısından daha iyi olur. Diğer parçalar yine attığım gibi olmalı, tek fark kasayı Lian Li ile değiştirdim.

Alıntıladığım gibi.

Hatta 3-5 sorun değil dediğiniz için 2 bin TL farkla şu kasaya geçmenizi öneririm.
Malzeme kalitesi ve fan sesi olarak üstün bir model. Renk uyumsuzluğu da olmaması açısından daha iyi olur. Diğer parçalar yine attığım gibi olmalı, tek fark kasayı Lian Li ile değiştirdim.

snt energy luobin III war machine midi Tower ATX akvaryum Gaming 7 X ARGB fanlar dahil siyah masaüstü bilgisayar kasası (Power yok) bu kasa olur mu sence​

snt energy luobin III war machine midi Tower ATX akvaryum Gaming 7 X ARGB fanlar dahil siyah masaüstü bilgisayar kasası (Power yok) bu kasa olur mu sence​

Akvaryum kasalar konusunda bilgim sıfır. Kasa seçimi için bence ayrı konu açın. O konuda beğendiğiniz kasayı seçin. Çok önemli bir parça değil nihayetinde. Sistemin bel kemiğini oluşturanlar ekran kartı, işlemci, anakart, RAM ve güç kaynağı gibi parçalar. Kasada hava akışı için önemli ama, bunun için güzel bir kasa önerir arkadaşlar. Kendinize bütçe belirleyip konu açın bunun için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı