40 bin TL sistem yükseltme önerisi

Bütçe
40000

paZZers

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba iyi sosyaller.

Bilgisayarımı yükseltme kararı aldım. Bütçem 40bin TL.

İşlemci: Intel i5 12400F
Anakart: MSI Pro Z690-A DDR4
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro SL 32 GB (16x2) 3600MHz CL16 DDR4
Ekran kartı: ASUS RTX 3060 Ti TUF Gaming OC TUF-RTX3060 TI-08gd6X-Gaming 256 bit GDDR6X
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer II 280 mm
PSU: FSP Hydro G Pro 750W
Kasa: Lian Li Lancool 3

Son düzenleme:

GPU olarak beyaz veya siyah size kalmış.

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bu sistemi 20 bine elinden çıkartırsan 60 bine ddr5li 4080 superli hazır sistemler vardi 1 ay öncesinde şu anda da bir tık üstüne vardır diye düşünüyorum.

Belki parçaları satmaz diye bütçeden öneri verdim. Ama eğer satılırsa 7800X3D ve 4080S alınabilecek bütçe oluşur. Zaten attığım anakart 7800X3D'yi de gayet rahat bir şekilde kaldırır.

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama bu sistemi 20 bine elinden çıkartırsan 60 bine ddr5li 4080 superli hazır sistemler vardi 1 ay öncesinde şu anda da bir tık üstüne vardır diye düşünüyorum.
Sağol teşekkürler ama ben kasadan ve sıvı soğutmamdan memnunum. Bu yüzden satmak istemiyorum. Satsam bile hazır toplama sistemlerdeki kasalar sıradan geliyor bana. Bu nedenden dolayı parçalarımı bu kasaya toplayacağım ve sıvı soğutmamın da kötü olduğunu düşünmediğimden 7800x3D'i rahatça besleyeceğini düşünüyorum. O yüzden sıvı soğutmamı da satmayacağım.

Yüksek ihtimal anakart, işlemci ve RAM değişikliğine gideceğim gibi duruyor. Parça önerilerine bakıyorum.

Sıvı soğutma tabii ki elinde kalsın. Ama kasası güzel olan sistemlerin fırsatları vardı, ama eğer parça alacaksan bence ekran kartı olarak şunu tercih et. https://www.akakce.com/ekran-karti/...ite-320-bit-gddr6-20-gb-fiyati,543071286.html
Güzel parça teşekkürler. Ben de böyle parçalar arıyorum. Aslında daha çok NVIDIA ağırlıklı seviyorum ekran kartlarını ama AMD'de denenebilir. Birkaç parça daha öneri gelsin de kafamda tam olarak oturtayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı