400-450TL klavye tavsiyeleri

Şu an bu fiyata G413 mantıklı duruyor. Fakat Romer G sviçlerin hissiyatına bir bakmanız gerekir. Cherry veya Bloody kırmızı sviçler çok daha konforlu.
Ayrıca son zamanlarda fazla Romer G sviç şikayeti duydum.
Benim tavsiyem bütçeyi biraz daha artırıp Asus Tuf K7 bakmanız. Dün vatanda 550 lira idi. Bugün indirim bitmiş gibi ama Kasım ayı bitmeden tekrar indirime girer diye düşünüyorum.
Bu klavyenin bir çok özelliği var.
Yastıklı bilek desteği, bloody LK linear sviç(kırmızı), IP56 sertifikası, sviçler çok hızlı ve herhangi bir sürtünme olmadığından çok konforlu ve uzun ömürlü 100 milyon basma ömrü var.

Bu ayrı Klavye mi?, yoksa bahsettiğin klavyenin bir özelliğimi ?

Bunu da takip edeceğim.
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Başka öneriniz varsa incelerim.

LK bloody firmasının geliştirdiği sviçlere verdiği isim. Bloody A4 Tech markasının oyunculara hitap eden markası. LK sviç optik mekanik sviç demek. Sviçler de kızıl ötesi teknolojisi kullanılıyor, böylece sürtünme ve metal gecikmesi olmadığından çok uzun ömürlü ve hızlı bir işlem oluyor. Ayrıca rutubetli yerlerde çalışmaya da uygun. Klasik mekanik klavyeler nemli ve rutubetli yerlerde çabuk bozulabiliyor bu optik sviçleri etkilemiyor.

Başka öneri Bloody nin Kendi klavyesi daha uygun fiyatlı ama onun sessiz svicli modelini getirmiyorlar Türkiye'ye o yüzden öneremiyorum. Ben uzun süre araştırıp Bloody B870R aldım. Tuş sesleri çok fazla dolayısı ile sviçleri modlayip sessiz hale getirmem gerekti. Her sviç ile tek tek uğraştım ki kırmızı sviç gibi olsun diye. Oldu da fakat çok zamanımı aldı.

Asus Tuf K7 bakmanız
Hyperx Alloy FPS almanı öneririm. Num Lock kısmı olan üretimleri de var.
Baktımda fiyatı 700TL
LK bloody firmasının geliştirdiği sviçlere verdiği isim. Bloody A4 Tech markasının oyunculara hitap eden markası. LK sviç optik mekanik sviç demek. Sviçler de kızıl ötesi teknolojisi kullanılıyor, böylece sürtünme ve metal gecikmesi olmadığından çok uzun ömürlü ve hızlı bir işlem oluyor. Ayrıca rutubetli yerlerde çalışmaya da uygun. Klasik mekanik klavyeler nemli ve rutubetli yerlerde çabuk bozulabiliyor bu optik sviçleri etkilemiyor.

Başka öneri Bloody nin Kendi klavyesi daha uygun fiyatlı ama onun sessiz svicli modelini getirmiyorlar Türkiye'ye o yüzden öneremiyorum. Ben uzun süre araştırıp Bloody B870R aldım. Tuş sesleri çok fazla dolayısı ile sviçleri modlayip sessiz hale getirmem gerekti. Her sviç ile tek tek uğraştım ki kırmızı sviç gibi olsun diye. Oldu da fakat çok zamanımı aldı.
Şuan bana logitech G810 mantıklı geliyor, başka önerebileceğiniz varmı ?
Hyperx FPS Klavyelere baktımda kendime uygun bulamadım, ya rakam yeri yok, yada çok pahalı.
Arkadaşlar başka önerebileceğiniz şu özelliklere sahip mekanik klavye varmı?
• MX Cherry Red switch
• Tuşlar arası ışıkların çıkmaması
• Türkçe harflerin olması
• Multi medya tuşlarının olması (şart değil, olursa güzel olur)
• RGB ve yazılım desteği olması.
• Ve kaliteli sağlam markalardan olması(corsair, logitech, hyperx, asus, vb.)
Bu özelliklerde mekanik klavyeler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütcem 500TL'ye kadar aştım.

Son düzenleme:
Baktımda fiyatı 700TL

Şuan bana logitech G810 mantıklı geliyor, başka önerebileceğiniz varmı ?
Hyperx FPS Klavyelere baktımda kendime uygun bulamadım, ya rakam yeri yok, yada çok pahalı.
Arkadaşlar başka önerebileceğiniz şu özelliklere sahip mekanik klavye varmı?
• MX Cherry Red switch
• Tuşlar arası ışıkların çıkmaması
• Türkçe harflerin olması
• Multi medya tuşlarının olması (şart değil, olursa güzel olur)
• RGB ve yazılım desteği olması.
• Ve kaliteli sağlam markalardan olması(corsair, logitech, hyperx, asus, vb.)
Bu özelliklerde mekanik klavyeler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütcem 500TL'ye kadar aştım.
G810 önermem. Uzun ömürlü değil, tuşlar tekleyebiliyor, soyulabiliyor. Yabancı forumlarda da bu sorunları araştırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı