400-500 TL Modüler Güç Kaynağı Önerisi

Zelaroth

Kilopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
549
Çözümler
1
Arkadaşlar toplayacağım sistemde sırasıyla; işlemci Ryzen 5 2600, MSI veya Gigabyte B450M Gaming anakart, 2x8 GB 3000 MHz RAM ve R570 ekran kartı olacak bu bağlamda baktığımız zaman belirttiğim fiyat aralığında modüler olan bir güç kaynağı önerebilir misiniz? Ek olarak diğer bir sorum ise Sharkoon marka güç kaynakları alınır mı sizce veya parayı çöpe mi atmış oluruz alarak?
 
High Power 600W Bronze PSU mu, daha sessiz olur hem de değerlerini yükseltirim umudu ile Sharkoon SilentStorm Icewind 750W 80+Bronze Beyaz olarak değiştirdim. Ses konusunda bir gelişme yaşamadım belli ki hepsi hemen hemen aynı gürültüyü yapıyor fakat her hangi bir sıkıntım yok gayet olması gerekitği gibi çalışıyor. Tavsiye eden olur etmeyen olur ben 400 TL fiyat ile aldım 3-5 ay önce pişman etmedi henüz.
 
Yarı modüler olarak geçiyor. Kasa müsade ettiği, yani kasa ilk başta düzgün seçildikten sonra modüler yarı modüler kavramı şahsımca tamamen para tuzağı olsa da fiyat farkı olmayacaksa da tercih edilebilir bir özellik tabi ki.
 
@Zgrrs Doğru haklısınız, burda ana etken kasayı iyi seçmekte aslında, benim tam modüler olmasındaki ısrarım daha ziyade alacağım sistemde kasa içi kablolamayı temiz bir şekilde yapmaktı. Ama genel anlamda full modüler olanlar da fiyat anlamında cep yakıyor maalesef.
 
Sistemi emanet edebileceğiniz doğru değerdeki uygun fiyatlı bir PSU seçildikten sonra kasaya özen gösterilerek kablolamaya çözüm sağlanabilir. Normal şartlarda kasa benim için en önemsiz donanım, tabiki belli kriterleri sağladıktan sonra. Aero500 kasayı uygun fiyatı sebebi ile tercih etmiştim sistem toplarken aslında memnunum. Kasa içerisinde sonradan bazı işlemler yaptıktan sonra kablolama için pek zamanım olmadığı için şu an çok iç açıcı durmuyor olsa da şu an bütçe ayırabileceğim için belki değiştirmeyi de düşünüyorum. Öncelik belirlemek en önemlisi.
 
Tam mödüler güç kaynağı için 700 lira gibi bir fiyatı gözden çıkarmanız gerek ki, bence değmez.
 
@Aghayev13 Anladım değmez diyorsanız o zaman yarı modüler modellere yönelmem gerekiyor sanırım. Peki High Power'ı marka olarak önerir misiniz? Yada önerdiğiniz spesifik bir marka var mı söz konusu PSU olunca?
Birde konuyla alakasız olarak ekstra bir sorum olacak size, ekran kartımda hem 8 pin hemde 6 pin girişi var. Ekran kartını tam besleyebilmek adına ben şuan mevcut PSU'mda hem 8 pin hemde 6 pin kabloları ekran kartına takılı halde kullanıyorum. Sorum şu ki yeni alacağım PSU'da genelde PSU özelliklerine bakarak konuşursam hep 8 pin PCI-Express kablosu gözüküyor fakat geriye kalan 6 pinlik gücü hangi kısımdan gelen kablo ile çıkartıyoruz. Şuanda benim PSU'm eski model biraz yani yarı modüler bile değil o nedenle pek fikir sahibi değilim ve sormak istedim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı