400 TL Modem Önerisi

Uetros

Decapat
Türknet'e geçtiğim için VDSL modem almayı düşünüyorum. En fazla 400 TL verebilirim. Bana önerebileceğiniz modem var mı?
Aklımda Asus DSL-N17U modeli var. Modemden aradığım şeyler USB portu (kanalı) olması bu sayede dosyalarıma uzakta iken de ulaşabilmem için. Misafir ağı özelliği istiyorum (QoS) fakat bu modemde 5 GHz olmadığı için biraz düşünmeme sebep oluyor WiFi' de ne kadar sıkıntı çekerim. Kullananlar varsa deneyimlerini aktarabilir ise memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bahsettiğiniz Asus DSL-N17U modelini yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum ve şimdiye kadar stabilite olarak kullandığım en iyi modem. Fakat modemi sadece kablolu olarak kullanıyorum. Wifi içinse çok kaliteli bir dual-bant 5ghz router kullanıyorum ve kablo ile aldığım hızı kablosuzda da alabiliyorum bu şekilde evimin her yerinde. Bu modemin wifisini hiç denemedim, o yüzden yorum yapamayacak olsam da sizi tatmin edeceğini tahmin etmiyorum. Evinizde 5ghz kullanmak istiyorsanız modemin yanına bir de kaliteli router almalısınız. Piyasadaki router+modem 5ghz cihazlar çook yetersiz.

@Eryd Router marka modelinizi öğrenebilir miyim? Memnun musunuz? Kablolu ile aynı hızı alıyorum deyince dikkatimi çekti.
Captcha Verification bunu kullanıyorum, standart bir routerdan çok daha iyi ve stabil. Fiyatı da uygun. Evin her yerinde 5ghz full çekiyor neredeyse ve kabloludan aldığım hızı alıyorum (70-71mbit). Tavsiye üzerine aldım, alırken kuşkularım vardı fakat şu anda çok memnunuz. 3 telefon, 1 bilgisayar ve 1 apple tv bağlı router'a. Hepsi de sürekli açık ve Twitch, Youtube, TV+, Netflix ve diğer sosyal medyalar sürekli kullanılıyor evde fakat oyun oynadığımda bile ping artışı olmuyor hepsi aynı anda kullandığında bile. 2.4ghz ise kapattım routerdan, kullanmıyoruz 2.4ghz'i.

Captcha Verification bunu kullanıyorum, standart bir routerdan çok daha iyi ve stabil. Fiyatı da uygun. Evin her yerinde 5ghz full çekiyor neredeyse ve kabloludan aldığım hızı alıyorum (70-71mbit). Tavsiye üzerine aldım, alırken kuşkularım vardı fakat şu anda çok memnunuz. 3 telefon, 1 bilgisayar ve 1 apple tv bağlı router'a. Hepsi de sürekli açık ve Twitch, Youtube, TV+, Netflix ve diğer sosyal medyalar sürekli kullanılıyor evde fakat oyun oynadığımda bile ping artışı olmuyor hepsi aynı anda kullandığında bile. 2.4ghz ise kapattım routerdan, kullanmıyoruz 2.4ghz'i.
600 TL vericek olsam kendim modem olurum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı