400 TL'ye anakart önerisi

Bütçe
400

Akif.m

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben ilk defa PC topluyorum. Ondan pek bir şey bilmiyorum. Şimdi soracağım şey şu: AMD FX 6300, bir de 4300 buldum, ekran kartım R7 240. Bunlara göre anakart arıyorum ama olacak mı, yoksa uyumsuzluk mu gösterecek diye bir korkum var. Siz daha iyi bilirsiniz. Bütçe 400 TL. 2. el öneri lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ucuz, yüksek nanometreli, gereksiz yüksek güç tüketen işlemci alıp 4 5 yıl kullansanız ödeyeceğiniz elektrik faturasıyla birlikte daha masraflı olur. Daha verimli 7nm veya 14 nm işlemci alsanız alırken daha fazla para ödersiniz ama elektrik faturanız daha az gelir. İste 4 5 yıla aradaki fark kapanır.

Ucuz, yüksek nanometreli, gereksiz yüksek güç tüketen işlemci alıp 4 5 yıl kullansanız ödeyeceğiniz elektrik faturasıyla birlikte daha masraflı olur. Daha verimli 7nm veya 14 nm işlemci alsanız alırken daha fazla para ödersiniz ama elektrik faturanız daha az gelir. İste 4 5 yıla aradaki fark kapanır.

400TL önerir misin 7nm veya 14 nm işlemci ben de alayım.

400TL önerir misin 7nm veya 14 nm işlemci ben de alayım.

R3 1200.
Bu arada demek istediğim 45 nm bir işlemci aldın 200 TL'ye ve performansının da 14 nm islemciyle ayni olduğunu varsayarsak 45 nm olan işlemci tam yükte 95 Watt kadar çekerken diğeri 65 Watt çeksin. Arada 30 Watt var. Ortalama her gün PC başında 3.5 saat geçirirsen iki işlemci arasında günlük 100 Watt fark oluşuyor. Yılda 36.5 kw ve kw fiyatı da 0.8 TL. Yani 6 yılda ikisinin masrafı tam eşitleniyor ve daha sonraki tüm yıllarda aynı güce daha fazla para vererek sahip olmuş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı