400 TL'ye ekran kartı yapılabilir mi?

Bütçe
400
Ekran kartının içinde bir işlemci olur, onu hurda yada bir yerden buldun diyelim,anakart gibi onun üstünde kapasitörler ve ramler vardır en kaba tabirle. Yani nasil ki toplama bilgisayar parçaları genel anlamda bir bilgisayar oluyor, anca sende ekran kartının tüm ayrı ayrı parçalarını bir cerrahın ameliyat etmesi gibi monte edebilirsen olabilir kardeşim.
Çok yüksek araştırma ve çok iyi hurda ürünler bulman gerekiyor, ben de düşünmüştüm ama o iş öyle değilmiş.
Ama genede bunu düşünmen iyi birşey, herşey hayalle başlar, jules verne :D

Nvidia: Biz bunu nasıl düşünemedik, 400 TL'ye yapıp 10000 TL'ye satalım. Şaka bir yana bari mantıklı bir hedef koysaydın 😀.

Böyle birşey mümkün olsa 5-6 tane üretiriz veririz eşe dosta. Sorunu ciddi bulmuyorum o yüzden aşşağıya geçiyorum.

Ben kendi imkanlarımla işlemci f16 falan üretiyorum. Canımı sıkan olursa biniyorum 10 bin feat ile evini bombalıyorum. Boşuna demiyorlar İrtifa diye. 2 tane core 2 duo işlemciyi birleştirip 4 çekirdek Quad core yapmışlığımda var.
Nanometre seviyesinde hassas ellerinize, teknik bilginize ve el işçiliğinize güveniyorsanız 5000₺'lik ekran kartını daha pahalıya yapabilirsiniz.
Benim babamın 60 CM mukavvayı 20 saniyede cetvelsiz sadece makas ve elleriyle 4 eşit parçaya bölmüşlüğünü bilirim. Versem dizer di 10 dakikada tüm çekirdekleri 1-2 nanometre ara ile.

Böyle birşey mümkün olsa 5-6 tane üretiriz veririz eşe dosta. Sorunu ciddi bulmuyorum o yüzden aşşağıya geçiyorum.

Ben kendi imkanlarımla işlemci f16 falan üretiyorum. Canımı sıkan olursa biniyorum 10 bin feat ile evini bombalıyorum. Boşuna demiyorlar İrtifa diye. 2 tane core 2 duo işlemciyi birleştirip 4 çekirdek Quad core yapmışlığımda var.

Benim babamın 60 CM mukavvayı 20 saniyede cetvelsiz sadece makas ve elleriyle 4 eşit parçaya bölmüşlüğünü bilirim. Versem dizer di 10 dakikada tüm çekirdekleri 1-2 nanometre ara ile.
Yapacak bir şey yok alacağız demek

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı