400 TL'ye i5-11400F için kule tipi hava soğutma önerisi

Maya

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
Asus PRIME H510M-K S+V+GL 1200p
İşlemci
Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200P
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda almayı planladığım bir sistem var. Lakin alacak olduğum yerde stok fan verilmemekte. Zaten bu işlemci için stok fan da kullanırsam tam performans alamayacağım.

Yaptığım iş için tekli çekirdek de yaklaşık olarak bana işlemci frekansının minimum 3.6 GHz lazım.

Çoklu çekirdek performansı içinde yaklaşık bu değerler.

Yani yaklaşık işlemciyi 4.1 GHz'e kadar 70-75 derecelerde tutabilecek bir kule tipi soğutucuya ihtiyacım var. Kullanacağım parçalar aşağıda yazmaktadır önerilerinizi bekliyorum. Parçalardan değiştirmemi önerdiğiniz bir parça da varsa nedenini açıklarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

• İşlemci: Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200P
  • Anakart: ASUS Prime H510M-K S+V+GL 1200p
  • Kasa: GameGaraj Leo Siyah Tempered Glass 650W 80+Bronze Mid Tower Kasa

Bu kasa hakkında genel bir bilgi bulamadım. İç, dış ebat ölçüleri olsun vb. o yüzden kaç mm yükseklik ve genişlik alanım oluğu hakkında hiçbir bilgim yok. Bilgili ve yetkili kişilere de bu mesajım ulaşırsa bilgilendirmeleri konusunda ricada bulunuyorum.

Bütçe olarak 400 TL civarı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Leto RGB için bir fan daha eklemeniz iyi our.

Bütçe biraz aşılabilirse SE 224 XT öneririm.

Snowman'ın 6 bakırlı versiyonları var onu alması daha mantıklı olur.

Benim önerdiğim Snowman soğutucu zaten 6 bakır borulu. Ve diğeri de bir fan daha eklendiği takdirde T6 Ultra'yı geçebilecek, ondan çok daha kaliteli bir soğutucu.

Tüm modelleri bilmediğim için başka soğutucu sandım, Q9500 ile 2 bakır borulu kullanıyordum OC yaptığım halde boşta 20 yükte 50 derece oluyordu cidden kaliteli.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. İkisinide inceleyip yorumlarına baktıktan sonra birini seçeceğim tekrardan teşekkürler.

@Maya Merhaba,ben de aynı sistemi aldım ama daha gelmedi.Tek fark anakartım Asus B560m-k.Gamegaraj stok soğutucuyu yolluyor sanıyordum üzüldüm şimdi.Peki sıvı soğutucu da araştırmak mantıklı mı yoksa aldığınız soğutucudan memnun musunuz ?

@Maya Merhaba,ben de aynı sistemi aldım ama daha gelmedi.Tek fark anakartım Asus B560m-k.Gamegaraj stok soğutucuyu yolluyor sanıyordum üzüldüm şimdi.Peki sıvı soğutucu da araştırmak mantıklı mı yoksa aldığınız soğutucudan memnun musunuz ?
Stok soğutucu yollanmıyor yazıyor fakat bana geldi aynı sistemi bende aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı