Maya
Kilopat
Daha fazla
- Anakart
- Asus PRIME H510M-K S+V+GL 1200p
- İşlemci
- Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200P
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda almayı planladığım bir sistem var. Lakin alacak olduğum yerde stok fan verilmemekte. Zaten bu işlemci için stok fan da kullanırsam tam performans alamayacağım.
Yaptığım iş için tekli çekirdek de yaklaşık olarak bana işlemci frekansının minimum 3.6 GHz lazım.
Çoklu çekirdek performansı içinde yaklaşık bu değerler.
Yani yaklaşık işlemciyi 4.1 GHz'e kadar 70-75 derecelerde tutabilecek bir kule tipi soğutucuya ihtiyacım var. Kullanacağım parçalar aşağıda yazmaktadır önerilerinizi bekliyorum. Parçalardan değiştirmemi önerdiğiniz bir parça da varsa nedenini açıklarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
Bu kasa hakkında genel bir bilgi bulamadım. İç, dış ebat ölçüleri olsun vb. o yüzden kaç mm yükseklik ve genişlik alanım oluğu hakkında hiçbir bilgim yok. Bilgili ve yetkili kişilere de bu mesajım ulaşırsa bilgilendirmeleri konusunda ricada bulunuyorum.
Bütçe olarak 400 TL civarı düşünüyorum.
Yaptığım iş için tekli çekirdek de yaklaşık olarak bana işlemci frekansının minimum 3.6 GHz lazım.
Çoklu çekirdek performansı içinde yaklaşık bu değerler.
Yani yaklaşık işlemciyi 4.1 GHz'e kadar 70-75 derecelerde tutabilecek bir kule tipi soğutucuya ihtiyacım var. Kullanacağım parçalar aşağıda yazmaktadır önerilerinizi bekliyorum. Parçalardan değiştirmemi önerdiğiniz bir parça da varsa nedenini açıklarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
- İşlemci: Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200P
- Anakart: ASUS Prime H510M-K S+V+GL 1200p
- Kasa: GameGaraj Leo Siyah Tempered Glass 650W 80+Bronze Mid Tower Kasa
Bu kasa hakkında genel bir bilgi bulamadım. İç, dış ebat ölçüleri olsun vb. o yüzden kaç mm yükseklik ve genişlik alanım oluğu hakkında hiçbir bilgim yok. Bilgili ve yetkili kişilere de bu mesajım ulaşırsa bilgilendirmeleri konusunda ricada bulunuyorum.
Bütçe olarak 400 TL civarı düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: