400 TL'ye taşınabilir 1 TB HDD önerisi

Bütçe
400 TL

rusen02

Hectopat
Daha fazla  
Konu başlıkta belli, 1 TB HDD arıyorum. Bütçem 400 TL.

Yukarıdakileri almayı planlıyorum. Gönlüm İntenso'dan yana ama gördüğüm kadarıyla içinde rastgele Samsung, Apple ve WD markalarının HDD'leri çıkmakta bir sıkıntı olur mu? Kendisine ayda maksimum 1-2 kere dokunurum bu yüzden hangi marka HDD olursa olsun çok da önemli olmamalı diye düşünüyorum ama sizin de fikrinizi almak isterim. Ayrıyeten benim laptop öneri konularımı gördüyseniz sonuncusunda laptop almaktan vazgeçildiğini görürsünüz, o yüzden eski bilgisayarımdan biraz daha devam edeceğim. Bu HDD'leri USB2.0 taksam güçten yana sıkıntı olur mu? Son olarak bu HDD bir bilgisayara takılı değilken düşürürsem kafala disk üzerinde olmadığı için HDD hasar almaz, değil mi?

1. Ben olsam Seagate DSK Slim Plus olanı alırdım. WD elementlerde olabilir. En azından marka belli. Zaten yoğunda kullanmayacakmışsın.
  2. Anakartında bir sıkıntı yok ise USB 2.0 portunda güç bakımından çok yüksek ihtimal bir problem yaşamazsın fakat hız bakımından 60 MB/sn yi geçemezsin.
  3. HDD çalışır olmasada yeteri kadar yüksekten düşerse HDD header denilen parça zarar görebilir. Hasar gördükten sonra HDD'yi pc'ye bağladığında (tak tak) ses çıkartır. Buna da piyasada kafa arızası derler.

Yazmayı unuttum ilerki zamanlarda HDD'yi plastik kasadan çıkartabiliyor olmam lazım. Seagate ve İntenso'nun kasalarını açtıktan sonra Usb to SATA kartı var.
  1. Ben olsam Seagate DSK Slim Plus olanı alırdım. WD elementlerde olabilir. En azından marka belli. Zaten yoğunda kullanmayacakmışsın.
  2. Anakartında bir sıkıntı yok ise USB 2.0 portunda güç bakımından çok yüksek ihtimal bir problem yaşamazsın fakat hız bakımından 60 MB/sn yi geçemezsin.
  3. HDD çalışır olmasada yeteri kadar yüksekten düşerse HDD header denilen parça zarar görebilir. Hasar gördükten sonra HDD'yi pc'ye bağladığında (tak tak) ses çıkartır. Buna da piyasada kafa arızası derler.
MediaMarkt veya Vatan Bilgisyardan kendim almam daha sağlıklı olmalı değil mi? Kargo firmalarının kutu tekmelemesi herkesin bildiği birşey.

Yazmayı unuttum ilerki zamanlarda HDD'yi plastik kasadan çıkartabiliyor olmam lazım. Seagate ve İntenso'nun kasalarını açtıktan sonra Usb to SATA kartı var.

MediaMarkt veya Vatan Bilgisyardan kendim almam daha sağlıklı olmalı değil mi? Kargo firmalarının kutu tekmelemesi herkesin bildiği birşey.

Gidip almakta bir problem yok ise gidip al derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı