Merhabalar.
After Effects ve Premiere Pro kurgu programlarında hızlı render almak istiyorum. Bütçem 4000 - 4500 ₺ civarında. RGB gibi gösteriş barındırması önemli olmayan maksimum performans alabileceğim sistem önerilerinizi bekliyorum.
Valla hocam bahsettiğin fiyatlarda işlemcini iyi tutalım desem ekran kartı olmuyor, ekran kartı koyalım desem bir diğeri olmuyor vs vs. Toplamak istediğin sistem ile ilgili şunları söyleyebilirim:
-İşlemcinin çekirdek değeri ve frekans değeri ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. AMD tarafında en az Ryzen 5 3600 veya Intel tarafında en az i5-9600K gibi bir işlemci kullanman Render anlamında seni orta seviyeye taşır.
-En az 16GB 3000MHz Ram kullanman gerekmekte, hatta Adobe After Effects için 32GB öneriliyor fakat 16GB yine de işini görecektir
-CUDA dolayısıyla nVidia ekran kartı kullanman gerekiyor. En az 1650Super (önerim 1660Super) gibi bir ekran kartı kullanman gerekmekte. VRAM en az 4GB olmalı.
-Sisteminde mutlaka kaliteli bir SSD barındırmalısın. Önerim en az 480GB olması yönünde.
Bütün bu maddeler bir araya geldiği zaman bahsettiğin bu fiyatlarda bir sistem toplamak pek mümkün olmuyor. Kendim uzunca bir süre bu tip grafik işleri ile uğraştım, hatta hala basit seviyede grafik ile ilgileniyorum. Çünkü bilgisayarım sadece Photoshop ile ilgilenmeme müsaade ediyor

Bu yüzden konulara pek yabancı değilim ve önerilerim benim de işi öğrendiğim insanların söylediği şeyler. Yine de o kadar hızlıca render almasam da olur dersen Ryzen 5 1600 12nm+B450 çipsetli anakart+16GB 3000MHz Ram+GTX1650 Super 4GB şeklinde bir sistem toplayabiliriz fakat fiyatta biraz oynama olabilir