4000-4500 TL GTX 960 Sistem

Öncelikle biraz başını ağırtabilirim şimdiden kusura bakma :) OC konusuna gelince OC yapmayacağım için SenMiydinSevgilimiCalan ın sistemindeki i7 6700 yerine i5 6600 alsam ve ssd yi de 850 evo yapsam ?
İ7 6700 ile i5 6600 arasında yaklaşık 300 TL fark var.Bu farktan da yararlanıp bu parayı daha iyi bir monitör almak için harcasam ? Bence daha iyi olur böyle.Sen ne düşünüyorsun ? Mesela buna ?
Asus VS248HR 24" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Oyuncu Led Fiyatı

Yani böyle bir sistem.Bir de bu monitör
Asus VS248HR 24" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Oyuncu Led Fiyatı

Sorun değil dostum.
Öncelikle SSD olarak EVO almak zorunda değilsin dediğim gibi ben Kingston HyperX Furry kullanıyorum gayet düzgün ve sorunsuz belirttiği değerleri veriyor. Yinede sana kalmış.
İşlemciye gelirsek ben olsam işlemciden kısacağıma monitör'den kısarım açıkçası. Sonuçta senin performansını monitör değil işlemci ve ekran kartı belirleyecek. (Monitör'de önemli ama onlar kadar değil.)
Açıkçası benim tavsiyem şu yönde olur;
HyperX Fury 240 GB (500/500) > 255 TL
i7-6800 > 1.100 TL
ASUS VN247H 1ms gaming 1920x1080 monitör > 579 TL

Senin istediğin evo, i5, monitör toplam; 1.750 TL
Benim dediğim hyperx, i7, monitör toplam: 1.934 TL

Tercihler sana kalmış ama dediğimi özetlersek ben monitör'den ziyade işlemcinin daha kaliteli olmasından yanayım. (Geçenlerde bende sistem topladım ve şuan yeni monitöre param olmadığı için 1440x900 5ms 7-8 yıllık bir monitör kullanıyorum. En yakın zamanda alacağım bende inşallah.) :D

Sorun değil dostum.
Öncelikle SSD olarak EVO almak zorunda değilsin dediğim gibi ben Kingston HyperX Furry kullanıyorum gayet düzgün ve sorunsuz belirttiği değerleri veriyor. Yinede sana kalmış.
İşlemciye gelirsek ben olsam işlemciden kısacağıma monitör'den kısarım açıkçası. Sonuçta senin performansını monitör değil işlemci ve ekran kartı belirleyecek. (Monitör'de önemli ama onlar kadar değil.)
Açıkçası benim tavsiyem şu yönde olur;
HyperX Fury 240 GB (500/500) > 255 TL
i7-6800 > 1.100 TL
ASUS VN247H 1ms gaming 1920x1080 monitör > 579 TL

Senin istediğin evo, i5, monitör toplam; 1.750 TL
Benim dediğim hyperx, i7, monitör toplam: 1.934 TL

Tercihler sana kalmış ama dediğimi özetlersek ben monitör'den ziyade işlemcinin daha kaliteli olmasından yanayım. (Geçenlerde bende sistem topladım ve şuan yeni monitöre param olmadığı için 1440x900 5ms 7-8 yıllık bir monitör kullanıyorum. En yakın zamanda alacağım bende inşallah.) :D
Umarım yakın zamanda sen de alırsın.O zaman böyle bir sistem olacak.Ve monitörü de senin dediğinden alacağım.
Bir de benim korkum şu; 7 8 senede bir pc alıcam ve bu pc beni 7 8 hatta 10 sene götürür mü ?

Dosya Ekleri

• asdasda.png
    asdasda.png
    39,6 KB · Görüntüleme: 227
Umarım yakın zamanda sen de alırsın.O zaman böyle bir sistem olacak.Ve monitörü de senin dediğinden alacağım.
Bir de benim korkum şu; 7 8 senede bir pc alıcam ve bu pc beni 7 8 hatta 10 sene götürür mü ?
Kesin konuşmak imkansız ama (sonuçta yarın neler olacak bilemiyoruz) şöyle diyebiliriz;
5 yıl rahat rahat gider daha sonra bazı şeyleri kısmaya başlarsın. Yüksek-orta böyle 3-4 sene gider.
O şekilde diyebiliriz. Ama sana en büyük tavsiyem şu yönde olur. SLI(Nvidia GPU'lu çoklu ekran kartı desteği) uyumlu bir ana kart almalısın.

Ben almadım. Ve ileride bir ekran kartı daha takmak istesem ana kart değişimine gitmek zorundayım.
Ama sen SLI uyumlu bir kart alırsan sadece ileride ikinci bir ekran kartı takarak performansını çok çok arttırabilirsin.

Ayrıca yakında GTX970'in fiyatı düşecek. 1000 serisi kartlar çıktığı için belki beklemek isteyebilirsin.

Kesin konuşmak imkansız ama (sonuçta yarın neler olacak bilemiyoruz) şöyle diyebiliriz;
5 yıl rahat rahat gider daha sonra bazı şeyleri kısmaya başlarsın. Yüksek-orta böyle 3-4 sene gider.
O şekilde diyebiliriz. Ama sana en büyük tavsiyem şu yönde olur. SLI(Nvidia GPU'lu çoklu ekran kartı desteği) uyumlu bir ana kart almalısın.

Ben almadım. Ve ileride bir ekran kartı daha takmak istesem ana kart değişimine gitmek zorundayım.
Ama sen SLI uyumlu bir kart alırsan sadece ileride ikinci bir ekran kartı takarak performansını çok çok arttırabilirsin.

Ayrıca yakında GTX970'in fiyatı düşecek. 1000 serisi kartlar çıktığı için belki beklemek isteyebilirsin.
Zaten yazın pc almayı düşünüyorum.1000 serisi kartların çıkmasını bekleyip 970 veya 980 alabilirim.Teşekkürler tekrar yardımların için.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı