4000-4500 TL sistem toplama

mertbektas12

Kilopat
Ben Gaming PC toplamak istiyorum ancak yaklaşık 3 yıldır tüm piyasadan çok uzak kaldım. Son 1 haftadır araştırma yaptım ama işin içinden çıkamadım.

4000-4500 arasında bir bütçem var ve şöyle düşündüm;

Bu kasayı alıp ekran kartı olarak da Hepsiburada'dan şunu mu alsam;

Yoksa RAM'i şimdilik 8'e düşürüp SSD'yi 960GB'ye çıkarıp şu hazır kasayı mı alsam;

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i 8 GB'a düşürüp bunu almanızı öneriyorum, paranız olunca 8 GB daha alırsınız.

Sizin attığınız Webtekno kasası iyi değil, ekran kartı soğutması kötü, kasa Everest, PSU Everest. Direk eleyin geçin o sistemi.
Aslında dediğiniz doğru ama işlemcileri arasında fark oluşuyor bu sefer. Önceki attığım kasada ryzen 5 3600 var bunda 2600. Ama sizin attığınızın da ekran kartı daha iyi. Sizce ekran kartı farkıyla o açık kapanır mı ?
Bu sistem tavsiyemdir.
Bu da i5 olduğundan dolayı bütçenin bi kısmı işlemciye gidiyor. Şahsen ryzen işlemci ile i5 arasındaki fiyat farkını ssd arttırmaya vermek daha mantıklı gibi geliyor.

Webtekno kendi test ediyor ve cidden harika. 2600 lü haliyle test ediyorlar ve cidden fiyat performans bilgisayarı.
Hemen şimdi alırsan yanında 2 oyun hediye ediyorlar.
Sanırım öyle yapıcam ama rami şimdilik 8 olarak alıcam bi kaç ay sonra 16 yapıcam onun yerine m2 ssd ve 1 tb harddiski eklicem rami sonradan eklemek daha kolay geldi. Sizce ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı