4000-4500 TL'ye Sistem Toplama

sametcicekkk

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2015
Mesajlar
157
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar sistemi henüz almadım. Sizinlede paylaşmak istedim. Uzun araştırmalarım sonucu kafamda çoğu kararsızlığı bitirdim.

MSI Z97 GAMING 7 anakart - inventus

INTEL Core i7-4790K işlemci - inventus

MSI GTX 970 GAMING 4G ekran kartı - inventus

GSKILL F3-12800CL10S-8GBXL bellek - inventus

SEAGATE ST1000DM003 dahili sabitdisk - inventus

SAMSUNG MZ-75E120BW ssd sabitdisk - inventus

CORSAIR CP-9020098-EU güç kaynağı - inventus

ZALMAN H1 kasa - inventus

Kasa konusunda cidden kafam iyice karıştı. En son bu ürünü gördüm ve hoşuma gitti. CM kasaları kaba geldiği için sildim. Corsair 230T 760T veya 780T almayı düşünüyordum. Fakat bu kasa hem şık hem de kasa içi sıcaklık fan kontrolü gibi farklı özellikler sunarak beni cezbetti diyebilirim. Soğutması genişliği nasıldır pek bir kaynak bulamadım kasa hakkında.

Bir diğer meselede; çok kapsamlı olmasada, Afterburner ile OC yapmayı düşünüyorum (4.4Ghz üzerine çıkmam). Bunun için ayrı bir işlemci soğutcu almam gerekli olacak sanırım. Uygun fiyatlı maksimum 200-250 liraya kadar önerebilir misiniz?

Bu tercih ettiğim PSU çok az da olsa ses yaptığını okumuştum. Benim için önemli olan düşük elektrik tüketimi verimli ve sessiz bir PSU. Onun için öneriniz ile değiştirebilirim

Anakart Asus Pro-Gamer Msi G7 arasında kaldım. Almışken iyisi olsun dedim arada 100 lira oynuyor çünkü o yüzden değiştirmeyi düşünmüyorum.

Ekran kartı, anakart, işlemci, SSD, HDD de bir değişiklik yapmayacağım. Onun dışında önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi dostum sistem güzel. Ben de benzer bir sistem topladım bu hafta içinde alacağım. Bir göz at belki işine yarar:
KASA SON SON SON.png
 
Vallahi dostum sistem güzel. Ben de benzer bir sistem topladım bu hafta içinde alacağım. Bir göz at belki işine yarar:Eki Görüntüle 77157

O kasa hakkında hiç hoş şeyler okumadım. Önde bulunan mazgallar yüzünden yeterli hava akışı sağlanmıyormuş. Anakartınızı G5'e yükseltebiliyosanız yükseltin derim

Ram konusunda hiç Kingston tavsiyesi almadım o yüzden G.Skill veya Corsair almayı düşünoyrum. Çok büyük bir fark olacağınıda sanmıyorum ama.

Son olarak Sinerjiden toplarsanız 4000 liraya kadar çekersiniz büyük ihtimalle. Firma hakkında pek bir bilgim yok güvenilirmi bilmiyorum
 
O kasa hakkında hiç hoş şeyler okumadım. Önde bulunan mazgallar yüzünden yeterli hava akışı sağlanmıyormuş. Anakartınızı G5'e yükseltebiliyosanız yükseltin derim

RAM konusunda hiç Kingston tavsiyesi almadım o yüzden G.Skill veya Corsair almayı düşünoyrum. Çok büyük bir fark olacağınıda sanmıyorum ama.

Son olarak Sinerjiden toplarsanız 4000 liraya kadar çekersiniz büyük ihtimalle. Firma hakkında pek bir bilgim yok güvenilirmi bilmiyorum
Nedense bende bu kasa için hep güzel yorumlar duydum. Dediğiniz gibi mazgallar yüzünden sıkıntı çeken hiç kimseye rastlamadım. Ram konusunda Kingston'ı tek geçerim(biraz markacı gibi oldu ama). G5 ile G3 ü bizzat kıyasladım ve ikisi içinde yorumlar okudum. G3 ün yeterli olacağını düşünüyorum. G5 e vereceğim parayı bir kenara koyup ileride 240 gb lik bir SSD alma düşüncesindeyim.
Vatan Bilgisayardan toplayacağım muhtemelen. Olmayan ürünlerin siparişini verdim bu hafta içinde elimde olur herhalde.
 
Nedense bende bu kasa için hep güzel yorumlar duydum. Dediğiniz gibi mazgallar yüzünden sıkıntı çeken hiç kimseye rastlamadım. RAM konusunda Kingston'ı tek geçerim(biraz markacı gibi oldu ama). G5 ile G3 ü bizzat kıyasladım ve ikisi içinde yorumlar okudum. G3 ün yeterli olacağını düşünüyorum. G5 e vereceğim parayı bir kenara koyup ileride 240 GB lik bir SSD alma düşüncesindeyim.
Vatan Bilgisayardan toplayacağım muhtemelen. Olmayan ürünlerin siparişini verdim bu hafta içinde elimde olur herhalde.
Hayırlı olsun.Pişman olacağınız bir sistem değil. Güle güle kullanın ben doların düşmesini bekleyeceğim iraz
 
Gaming 5 yeterlidir, Afterburner GPU hız aşırtma işlemi için olan bir programdır. 4.4 GHZ istiyorsanız i7 4790 alabilirsiniz, turbo boost ile 4.4 GHZ'de çalışıyor. Onun yerine GTX 980 alırsanız daha iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı