4000-5000 TL Gaming Sistem Önerisi

Noad

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 6 yıldır laptop kullanmaktayım. 6 yıl sonra Masaüstü bilgisayar toplama kararı aldım. Haliyle uzun bir süre laptop kullandığımdan masaüstü tecrübem çok fazla yok. 1 haftadır technopat ve bir dünya sitelerde araştırma yapmaktayım. Fakat çok fazla seçenek olduğundan parçalar konusunda kararsızlık yaşamaktayım. En son bu durumu sizlerinde tecrübesinden yararlanarak sonuçlandırıp parçaları sipariş etmeye karar verdim.
Öncelikle uzun vadeli ve en yüksek performansı almak istiyorum. Oynadığım oyunlar çoğunlukla online ve FPS ağırlıklı oyunlar. (Overwatch, CS, Wow, Diablo, Doom)
Ekran kartı olarak GTX 1070(256bit) tercihim. Başka kart almayı düşünmüyorum. Tabi bunların marka durumları var. Zotac, Evga, Asus, MSİ gibi. Aralarında çok fazla fiyat farkı yok. Bu konuda hiç bir tecrübem olmadığı için, çoğunluk olarak MSİ önerilmiş. Kısacası tecrübeli arkadaşlardan ve yakın zamanda buna benzer sistem toplamış kişilerden yardımlarını bekliyorum.

Öncelikle cevabın için teşekkürler. Şöyle bir sistem yaptım.
Bu sistem içinde gereksiz, değişmesi gereken veya eklenecek parçalar var mı ? Kasa, power, monitör konusunda çok emin değilim. Ama bütçe açısından en iyisi bunlar oldu sanırım.

Hocam bütçenizi biraz daha arttırırsanız kendi alacağım sistemi öneririm. Eğer arttıramazsanız işlemciyi i5 6600 yapabilirsiniz.

Malesef şuan zaten 3 tl aşmış durumdayım Zaten sizin sisteminiz ile benim yaptığım sistemde tek belirgin fark i7 işlemci olmuş. Diğer farklar marka farkı.

İşlemciyi i5 6600 veya i5 6500 alabilirsiniz. ''K'' ibareli işlemciye H yonga seti uygun değil. O.C. yapamayacağın için gereği yok.

Kusura bakmayın dediğinizi tam olarak anlayamadım. İşlemci olarak i5 6600 seçmiştim. Fakat sanırım siz ''K'' ibaresi bulunduğu için anakart ile uyumsuz demişsiniz doğru mu anladım ?

Takarsınız ancak OC yapamazsınız. Uyumsuz derken bunu kastetmiş.
Teşekkür ederim cevabınız için. Peki OC yapmak için ''K'' ibaresiz işlemci mi seçmem gerekiyor veya anakartı mı değişmem gerekiyor ? Bu arada sizinde topladığım sistem için fikirlerinizi almak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…