4000-5000 TL Gaming Sistem Önerisi

Peki işlemciyi ''K'' ibaresiz alırsam şu gibi;
Intel Skylake Core i5 6600 3.3GHz 6MB 1151p
Şimdiki sistemdeki H yonga setli anakartı değişmeden OC yapabilir miyim ?
Biraz baktım Z yonga setli anakartlarda gaming modeller mevcut değil. Sizin ankart ve işlemci için terchiniz ne olurdu ? 1075 tl bütçe sınırında.

İ5 6600K alıp yanına bir Asus Z170 Pro Gaming 3400Mhz O.C. alınabilir.

Ama O.C. yapacaksanız stok fan olmadığı için özel soğutucu almanız gerek buda ek bir masraf.

Malesef şuan zaten 3 tl aşmış durumdayım :) Zaten sizin sisteminiz ile benim yaptığım sistemde tek belirgin fark i7 işlemci olmuş. Diğer farklar marka farkı.

Kusura bakmayın dediğinizi tam olarak anlayamadım. İşlemci olarak i5 6600 seçmiştim. Fakat sanırım siz ''K'' ibaresi bulunduğu için anakart ile uyumsuz demişsiniz doğru mu anladım ?[/QUOTE
Dediğim sistemde işlemciyi i5 6600 seçerseniz 4700 TL civarında oluyor zaten. 300 TL bile artıyor bütçenizden. Ona da soğutucu alabilirsiniz.

i7 6700 1200tl
Asus gtx 1070 2000tl
Msi bazooka 350tl
Gskill 8x1 ram 150tl
Benq 1080p monitör 500tl
Z3 plus kasa 350tl
2 tb seagate 350tl
240 gb 850 evo 350tl
i5 6600k alıp soğutucu almaktansa i7 6700 almak daha avantajlı bir çok senaryoda. 16 gb ram da gerekli değil 8 den fazlası kullanılmıyor ztn ilerde isterseniz ilave edebilirsiniz. Fiyatı biraz düşürmek isterseniz de ssd yi sonraya bırakabilirsiniz.

Depolama sizin tercihiniz 1 tb hdd 120 gb ssd da alabilirsiniz

WD Black gibi sağlam bir HDD almanızı tavsiye ederim. Artık vasat HDD'ler yeni oyunlarla başa çıkamıyor.
Dediğiniz HDD 300 TL'den başlıyor.Benim alabilceğim bütçe en fazla 200.Zaten sistem ucu ucuna yetti.5000 TL tam oturdu. HDD seçimi çok fazla performansa sıkıntı yaratır mı ? Eğer öyleyse başka alternatifler üretmeye çalışacağım. En azından sürekli oynadığım bir oyunu SSD bölümüne yükleyip çalıştırırsam dediğiniz sorun ortadan kalkıyor sanırım ?
İ5 6600K alıp yanına bir Asus Z170 Pro Gaming 3400Mhz O.C. alınabilir.

Ama O.C. yapacaksanız stok fan olmadığı için özel soğutucu almanız gerek buda ek bir masraf.
Malesef önderdiğiniz anakart bütçem için çok pahalı. Anakarta ayırdığım bütçe 350-370 tl arası.
Şimdi bu anakart da yazan MHZ ramlerin desteklediği bellek MHZ lerini mi kastediyor ? Çünkü benim anakart 2133MHz ama ekledim ramlar 2400MHz. Bu durumda ramler sanırım uyumsuz ?

Dediğiniz HDD 300 TL'den başlıyor.Benim alabilceğim bütçe en fazla 200.Zaten sistem ucu ucuna yetti.5000 TL tam oturdu. HDD seçimi çok fazla performansa sıkıntı yaratır mı ? Eğer öyleyse başka alternatifler üretmeye çalışacağım. En azından sürekli oynadığım bir oyunu SSD bölümüne yükleyip çalıştırırsam dediğiniz sorun ortadan kalkıyor sanırım ?

Malesef önderdiğiniz anakart bütçem için çok pahalı. Anakarta ayırdığım bütçe 350-370 tl arası.
Şimdi bu anakart da yazan MHZ ramlerin desteklediği bellek MHZ lerini mi kastediyor ? Çünkü benim anakart 2133MHz ama ekledim ramlar 2400MHz. Bu durumda ramler sanırım uyumsuz ?
SSD kapasitesi size yeterli geliyorsa problem değil. Fakat yetmezse ve HDD'ye muhtaç kalırsanız yüksek boyutlu oyunlarda başınızı ağrıtır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumsuz değil. Tam performansta çalışmazlar. 2133Mhz'de çalışırlar. 2133Mhz RAM alırsanız sizin yararınıza. 5-10 TL'de olsa kar edersiniz.

Adsız11.png

Başka bir arkadaş için toplamıştım bu sistemi. Bir bakın derim.

i7 6700 1200tl
Asus gtx 1070 2000tl
Msi bazooka 350tl
Gskill 8x1 ram 150tl
Benq 1080p monitör 500tl
Z3 plus kasa 350tl
2 tb seagate 350tl
240 gb 850 evo 350tl
i5 6600k alıp soğutucu almaktansa i7 6700 almak daha avantajlı bir çok senaryoda. 16 gb ram da gerekli değil 8 den fazlası kullanılmıyor ztn ilerde isterseniz ilave edebilirsiniz. Fiyatı biraz düşürmek isterseniz de ssd yi sonraya bırakabilirsiniz.

Depolama sizin tercihiniz 1 tb hdd 120 gb ssd da alabilirsiniz

Şuan sizin dediğiniz gibi işlemci upgrade yaptım ve fiyatta 30 tl gibi bir oynama oldu ama i7 işlemci tercih etmiş olduk. Fakat benim korkum kasa + powerı pek önermiyor kimse. Herkes ayrıca bir power alınmasından yana. Anakart, ram ve monitörde kısılmaya gittik. Ne yapsam bilemedim doğrusu. Bir de neden msi gtx 1070 değil de asus tercih ediyor herkes ? Sizde asus tercih etmişsiniz.
Ne dersiniz i5 işlemci sistem mi yoksa i7 işlemci sistem mi ? İkisininde resimleri mevcut fiyatlarda 30 tl fark var.

i7 işlemci.jpg

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 6 yıldır laptop kullanmaktayım. 6 yıl sonra Masaüstü bilgisayar toplama kararı aldım. Haliyle uzun bir süre laptop kullandığımdan masaüstü tecrübem çok fazla yok. 1 haftadır technopat ve bir dünya sitelerde araştırma yapmaktayım. Fakat çok fazla seçenek olduğundan parçalar konusunda kararsızlık yaşamaktayım. En son bu durumu sizlerinde tecrübesinden yararlanarak sonuçlandırıp parçaları sipariş etmeye karar verdim.
Öncelikle uzun vadeli ve en yüksek performansı almak istiyorum. Oynadığım oyunlar çoğunlukla online ve FPS ağırlıklı oyunlar. (Overwatch, CS, Wow, Diablo, Doom)
Ekran kartı olarak GTX 1070(256bit) tercihim. Başka kart almayı düşünmüyorum. Tabi bunların marka durumları var. Zotac, Evga, Asus, MSİ gibi. Aralarında çok fazla fiyat farkı yok. Bu konuda hiç bir tecrübem olmadığı için, çoğunluk olarak MSİ önerilmiş. Kısacası tecrübeli arkadaşlardan ve yakın zamanda buna benzer sistem toplamış kişilerden yardımlarını bekliyorum.
Monitörü 1080p alacaksan hiç 1070'e bulaşma monitör dahil 5000 benimkini topla mesajın altında altı çizili bir şekilde göreceksin.1080p+GTX 1070=Darboğaz
Darboğaz olmamasını istemiyorsan 1440p monitor al.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı