4000-5000 TL Sistem Önerisi

Göksu Yalçın

Kilopat
Merhaba arkadaşlar şuanda 4.000/5.000'in arası bütçemle bilgisayar topladım. Arkadaşlar eşyaların birbirine uyumuna bakarsanız sevinirim. Birbirine uyuyor mu merak ediyorum. Anakart DDR3, ekran kartı GDDR5 bunlar birbirine uyuyor mu arkadaşlar? Çok merak ediyorum. Ben böyle bir sistem topladım, daha iyi önerileriniz varsa lütfen söyleyin arkadaşlar. Eğer hata varsa onları da söyleyin arkadaşlar, yardım ederseniz çok mutlu olurum.
Adsız.png

Ekran Kartı : www.vatanbilgisayar.com: Asus GTX970 ROG Strix GDDR5 4GB DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Ana Kart :www.vatanbilgisayar.com: ASUS Z97-PRO GAMER Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar
İşlemci :www.vatanbilgisayar.com: Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Hard Disk : www.vatanbilgisayar.com: Wd 3.5" 1Tb Caviar Black Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Ram : www.vatanbilgisayar.com: 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Ram - Vatan Bilgisayar
SSD : www.vatanbilgisayar.com: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar
Kasa :www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Haf 922 Xm Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Güç Kaynağı :www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Rs-600 G 80Plus 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

Arkadaşlar anakart iyi mi kötü mü bilemedim. Önerilerinizi bekliyorum, çok acil benim için arkadaşlar. Eksik şeyler kalmış mı arkadaşlar? Yazarsanız sevinirim, lütfen görüşlerinizi yazıp bana yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorduğun sorulardan anladığım kadarıyla sen bu sisteme O.C atmayacaksın. Yani Z97 PRO bir anakarta o kadar para vermeye gerek yok. Diğer parçalar güzel ama bu bütçeye Gtx 980 çok rahat sığar.

Bu sistem çok daha iyi olacaktır.
Eki Görüntüle 55707
Kardeşim Çok Teşekür Ederim Benimle İletişime Geçeresen Çok Daha Mutlu Olurum.Çünki herzaman alacağım bir şey değil benimle iletişime geçersen sevinirim skype : live:goksu_584 eklersn sevinirim

image.jpg
image.jpg

Toplam 4932 TL.
İşlemci ekran kartıyla darboğaz yapmaz. Otomatik 4 gigahertz e Bios tan hızını arttırabilirsin. İnce ayar istemez.
Kasa güzel, upgrade elverişli ve dandik değil.
Güç kaynağı temiz 600 Watt verir ve modüler, sadece gerekli kablolar ile kasayı ferah tutabilirsin.
Anakart Z97 Chipset.
En iyi tek grafik işlemcili ekran kartını koydum.
Ramleri bol koydum, Mhz takılma İntel'e 1600 yeter. Tepki süresi düşük onu gözden kaçırma 16 GB lar genelde Cl10+ olur.

RAM ve Ekran Kartı DDR bellek türleri birbirinden bağımsızdır.
Sadece Anakart ve RAM DDR tipleri aynı olmalıdır.
Ekran kartınıda GDDR5 ten aşağı almayın zaten kalmadı piyasada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramleri , 2x4 olarak değiştirirseniz yani 8 gb iş görecektir diye düşünüyorum.
16 gb şimdilik gereksiz gibi nereden baksanız +200 lira gibi bir mebla cebinizde kalabilir bu meblayıda anakartını biraz daha besleyerek ya da soğutucuyu daha iyi bir soğutucuyla değişerek yapabilirsiniz tabi bu benim düşüncem işin üstadlarına saygılar.

Eki Görüntüle 55710 Eki Görüntüle 55711

Toplam 4932 TL.
İşlemci ekran kartıyla darboğaz yapmaz. Otomatik 4 gigahertz e Bios tan hızını arttırabilirsin. İnce ayar istemez.
Kasa güzel, upgrade elverişli ve dandik değil.
Güç kaynağı temiz 600 Watt verir ve modüler, sadece gerekli kablolar ile kasayı ferah tutabilirsin.
Anakart Z97 Chipset.
En iyi tek grafik işlemcili ekran kartını koydum.
Ramleri bol koydum, Mhz takılma İntel'e 1600 yeter. Tepki süresi düşük onu gözden kaçırma 16 GB lar genelde Cl10+ olur.

RAM ve Ekran Kartı DDR bellek türleri birbirinden bağımsızdır.
Sadece Anakart ve RAM DDR tipleri aynı olmalıdır.
Ekran kartınıda GDDR5 ten aşağı almayın zaten kalmadı piyasada.
Duydugum kadarıyla Pc Mate sorunlu bir anakart ve o bütçeye olmaz.
Kingston'un o SSD'leri de dandikmiş.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı