4000-5000TL yazılım için laptop önerisi

arrowbit1

Hectopat
Kek günü
Katılım
29 Şubat 2020
Mesajlar
174
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Başlıktan anlayacağınız üzere yazılım, 3D oyun tasarımı vs. gibi işler için kullanacağım bir laptop arıyordum ve dün araştırmalarım sonucu birkaç PC arasında kaldım. Pek oyun oynamak için düşünmüyorum lakin kafa dağıtmak için arada CS:GO DotA gibi oyunlar oynarım. Masaüstü PC var ev de sağlam. Arada kaldığım laptop modelleri;



 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus TUF diğerlerine performans olarak belirgin bir fark atacaktır diye düşünüyorum. Ben Asus TUF Gaming modelini öneririm.
 
Tavsiyem oyun oynamam dersen üstüne birazdaha koyup MacBook Air alman 5800 gibi bir fiyatı var.
Hocam bahsettiğiniz model 2014'ten kalma Core i5 5350U modeli. Kesinlikle tavsiye etmem. Macbook'lar üst segmentte fena değil (16 inç olan) fakat bu fiyat bandında almak mantıksız olur.
Diğer laptoplara gelecek olursak;
Yanınızda sık sık taşıyacağınız varsayarak ağır birşey almamanızı tavsiye ederim.
Evdeki bilgisayarınız nedir? Ona göre daha iyi tavsiye verebilirim.
Bazen sağda solda oyun oynarım derseniz , Tuf modeli daha iyi olacaktır. Aynı zamanda 3d tasarım, video edit vs. işlerde yardımcı olur.
Yok hiç oyun oynamam derseniz diğer iki modele bakabilirsiniz. (HP modelde eski İntel işlemci olduğu için önermem).
Bence çok taşırım hafif olsun, pili uzun gitsin derseniz MateBook veya VivoBook modellerine bakın.
Yok ben o kadar da taşımam, daha performanslı bir cihaz olsun elimin altında (hem CPU hem GPU bakımından), hem ara sıra oyun da oynarım derseniz TUF modeline bakın derim.
Not: Ayrıca yapay zeka, görüntü işleme vs. ile uğraşacaksanız Nvidia GPU olması daha iyi olur sizin için.
Edit: Oyun geliştirme yapacağım demişsiniz, bu durumda iyi bir GPU almanız gerekiyor. 2,2 kg'a katlanmak zorundasınız 😄.
 
ASUS almaya karar verdim.Hem kodlama hem de oyun oynamak için yeterli olacaktır diye düşünüyorum lakin stokları allahsız gibi tüketmişler :D.Umarım akşama kadar parayı denkleştirebilirim de alabilirim.Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim,iyi forumlar dilerim.
 

Geri
Yukarı