4000 - 6000 TL İşlemci Odaklı Sistem Toplama

4 RAM girişli, mATX bir anakart. Yaptığım araştırmalardan edindiğim sonuçlara göre Gigabyte S2H model anakartın 4 RAM slotlu versiyonu.
Sanırım şöyle bir yolda olabilir: Çok güçlü bir işlemci alıp, ekran kartı almazsanız ve işlemcinin grafik sürücülerini kullanırsanız olabilir.

Şimdi problemi şöyle açıklıyım işlemci yükseldikçe ram de yükselmeli yoksa işime yaramıyor. Ekran kartına hiç ihtiyaç yok sadece görüntü gelmesi için kullanacağım denebilir. Ram işinden vazgeçtim elimde 2x32GB Ram var bunlardan birini yeni aldığıma takacağım sonra duruma göre eklerim.

Fakat Ryzen 3900x stok soğutucusu yeterli olmazsa sıkıntı oluyor biraz bütçe açısından beklemeden direk almak istiyorum. 500₺ soğutucuya vereceğime işlemciyi başka bir şey mi alsam diye düşünüyorum.

Hocam Ryzen 2700X baktım da daha mantıklı geldi hem 500₺ daha ucuz hem de çoklu çekirdek performansı daha iyi. Sizce alınır mı 3600X yerine fiyat farkı az değil çünkü?

Son düzenleme:
Şimdi problemi şöyle açıklıyım işlemci yükseldikçe RAM'de yükselmeli yoksa işime yaramıyor. Ekran kartına hiç ihtiyaç yok sadece görüntü gelmesi için kullanacağım denebilir. RAM işinden vazgeçtim elimde 2x32 GB RAM var bunlardan birini yeni aldığıma takacağım sonra duruma göre eklerim.

Fakat Ryzen 3900X stok soğutucusu yeterli olmazsa sıkıntı oluyor biraz bütçe açısından beklemeden direk almak istiyorum. 500₺ soğutucuya vereceğime işlemciyi başka bir şey mi alsam diye düşünüyorum.

Hocam Ryzen 2700X baktım da daha mantıklı geldi hem 500₺ daha ucuz hem de çoklu çekirdek performansı daha iyi. Sizce alınır mı 3600X yerine fiyat farkı az değil çünkü?

Hocam bahsettiğiniz işlemcilere Akakçe sitesinden baktım ve o kadar büyük bir fark yok.

AMD Ryzen 5 3600x

AMD Ryzen 2700x

Hangi siteden baktınız ki bu kadar büyük bir fark gördünüz anlayamadım. Site adı nedir acaba?

Hocam bahsettiğiniz işlemcilere Akakçe sitesinden baktım ve o kadar büyük bir fark yok.

AMD Ryzen 5 3600x

AMD Ryzen 2700x

Hangi siteden baktınız ki bu kadar büyük bir fark gördünüz anlayamadım. Site adı nedir acaba?
Akakçe de 1900₺ olan 3600X'i açtığınızda ürün bulunamadı diyor ve 2100₺'lik en ucuz oluyor. Dalgınlıkla 500₺ demişim 300₺ olacaktı.

Şöyle bir şey topladım nasıl olmuş sizce?

Anakart:

İşlemci:

SSD:

KASA:

Ram olarak elimdekileri kullanacağım. Ekran kartını da 2.el dandik bir şey alacağım.

Kasa başka bir şey olabilir bu parçalar için toplam bütçeniz nedir? Sıfır alacaklarınız için.

Kasa başka bir şey olabilir bu parçalar için toplam bütçeniz nedir? Sıfır alacaklarınız için.
Orası 3400₺ ediyor toplam o yüzden o civarlarda. Ürünlerin kaliteli ve uzun ömürlü olmaları fazla önemli değil maksimum 1, 2 yıl tam güç kullanıp satacağım bir sistem olacak. O yüzden mümkün olduğunda ucuza kaçmaya çalışıyorum.

İşlemci:
Anakart:
Kasa:
SSD:

Bu daha sağlıklı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı