4000 - 6000 TL İşlemci Odaklı Sistem Toplama

İşlemci:
Anakart:
Kasa:
SSD:

Bu daha sağlıklı olabilir.
Sanki 2700X 2 çekirdek daha fazla diye daha iyi gibi geldi bana?

Kullandığım program da çekirdek sayısı daha önemli sanırım çünkü Ryzen 3900X işlemcimin 12 çekirdeği de %100 kullanılıyor program çalışırken.

Siz gidip i9 10900K'da kullansanız aynı durum oluşacak. İki durum arasında ki fark zamandır. Performansı düşük fakat çekirdek sayısı çok olan bir işlemci aldığınızda ve performansı yüksek ancak çekirdek sayısı az olan bir işlemci aldığınızda aynı durum ortaya çıkar. Eğer çekirdek performansı daha yüksekse daha mantıklı olur. Çünkü sizin yaptığınız işlem çekirdek performansına göre oluşur. Daha çok çekirdek demek daha çok iş yapma olasılığı demek. Performansınız kötü ise daha çok iş yapmanızın bir anlamı bence yok. Zaten benim size önerdiğim işlemci ile sizin söylediğiniz işlemci arasında o kadar fark yok çekirdek sayısı açısından. Şu an bile oyun ve bazı programlarda Ryzen 3 3100 gibi 4/4 işlemciler yeterli olurken ben size 6/12 değerinde bir işlemci öneriyorum. Çekirdek sayısının hepsini kullanmasının nedeni zamandan tasarruftur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı