4000 Lira Bütçeyle DDR4 Sistem Toplama

burakzeytinci

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/İÜ-BM
Arkadşlar bir sıkıntı çıkmazsa bu iki hafta içerisinde sipariş vereceğim. Belki 4-5 parçayı amazondan getirterek 500 lira kara girebilirim, asıl önemli mevzu parçalar.

Öncelikle işlemci soğutucu seçmekte oldukça zorlanıyorum. Kesinlikle sessiz(şu anki bilgisayarım tam bir iş makinesi DDR2 bir sistem dayanılmıyor) ve tam performanslı(ileride veya gaza gelirsem aldığım gibi OC düşünüyorum) bir işlemci soğutucu almam lazım. Su soğutmalarda ucuz olanlarda ses sorunları okudum bu yüzden vazgeçip 2 modelde kararsız kaldım. Ama varsa eğer önerdiğiniz kesinlikle açığım yorumlara.

Noctua NH-D14 6 Dual Heatpipe with 140mm/120mm Dual SSO Bearing Fans CPU Cooler ------- $76+Kargo(3-5 toplu alınacağından kargo önemsiz) //// 260 TL
Amazon.com: Noctua NH-D14 6 Dual Heatpipe with 140mm/120mm Dual SSO Bearing Fans CPU Cooler: Electronics
NOCTUA NH-D14 işlemci soğutucusu - inventus

Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler with 120mm PWM Fan ------- $31+Kargo(3-5 toplu alınacağından kargo önemsiz) //// 150 TL
Amazon.com: Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler with 120mm PWM Fan (RR-212E-20PK-R2): Electronics
COOLER MASTER Hyper 212 EVO işlemci soğutucusu - inventus

Çift fan bana ne kadar performans sağlar, performanstan daha önemlisi ses durumu nedir? En ufak bir ses bile duymak istemiyorum şu anki bilgisayar beni o kadar bezdirdi. Buzdolabına sokarım bilgisayarı yine de sesli fan istemiyorum arkadaşlar bunu dikkate alarak öneriilerinizi bekliyorum. Ayrıca 1150 soket ile uyumlu her soğutucu 1151 ile de uyumlu değil mi?

Son eksiğim de PSU. Ucuz güzelim PSU lar var fakat alınırlar mı? Veya kasaların yanında verilenler kullanılır mı? Kafamda 2 kasa var biri Zalman N11 Neo diğeri Aerocool GT-A. Aerocool yanında 600W veriyor yeter mi ve kaliteli midir?

Diğer parçalara gelecek olursak önermek istediğiniz varsa önerebilirsiniz ama benim listem şöyle: (sinerji.gen.tr - Dolar: 2,7746)

İntel Skylake Core i5 6600K 3.5 GHz 6 MB LGA 1151p // 816,77 TL

Asus Z170 Pro Gaming DDR4 3400MHz S+V+GL+16X 1151 // 572,76 TL

MSI GTX980 GAMİNG 4GB 256Bit DDR5 DVI HDMI 3xDP // 1941,96 TL ----- AMAZON.COM EVGA SC GTX980 1727 TL kargo vergi dahil

WD 1 TB Blue 7200 64MB SATA3 / WD10EZEX // 169,46 TL ----- AMAZON.COM 147 TL + kargo önemsiz tek patketle gelecek.

Corsair 8GB(2x4) 2400 DDR4 Ram CMK8GX4M2A2400C14 // 232,15 TL

Samsung 850 EVO 250 GB SSD Disk MZ-75E250BW // 349,08 TL ----- AMAZON.COM 278 TL + kargo önemsiz tek paketle gelecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • 1150-1151 soketlerin soğutucu uyumu aynıdır.
  • Hyper 212 EVO bütçe dostudur fakat OC yapacaksan uzak dur. Noctua D14 kullanıyorum. İstediğin miktarda OC yapmana izin verecektir ve kesinlikle sessiz çalışıyor. Fakat büyük ve çirkin bir soğutucu. Bunu da göz önünde bulundur.
  • Z11 NEO alabilirsin. Yanına ZM600-LX olabilir. Corsair 230T düşünürsen ikinci el, temiz mevcut, ucuzdan bırakabilirim.

Anakart olarak benimde yeni sipariş verdiğim MSI Z170A M7 alabilirsen iyi olur. Alamazsan da problem yok. Asus işini görür.

• 1150-1151 soketlerin soğutucu uyumu aynıdır.
  • Hyper 212 EVO bütçe dostudur fakat OC yapacaksan uzak dur. Noctua D14 kullanıyorum. İstediğin miktarda OC yapmana izin verecektir ve kesinlikle sessiz çalışıyor. Fakat büyük ve çirkin bir soğutucu. Bunu da göz önünde bulundur.
  • Z11 NEO alabilirsin. Yanına ZM600-LX olabilir. Corsair 230T düşünürsen ikinci el, temiz mevcut, ucuzdan bırakabilirim.
Anakart olarak benimde yeni sipariş verdiğim MSI Z170A M7 alabilirsen iyi olur. Alamazsan da problem yok. Asus işini görür.
bütçeyi oldukça aştım karta 300 400 lira daha veremem. Soğutucu olarak:

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd801467&categoryId=1125
http://www.vatanbilgisayar.com/gaia-sd1283-intel-lga775_1156_1366--amd-am2_am3-islemci-sogutucu.html
Deepcool GAMMAXX S40 Soğutucular / Fanlar

bunlar arasında kaldım. Amerikadan alırsam amazondan yani Hyper 212 EVO düşünüyordum.

4.2 Ghz hızında stok olarak kullanacaksan Hyper 212 EVO bunlar arasında en iyi seçim olur. Ufak bir OC'de yapabilirsin diye düşünüyorum. Mesela 4.4-4.5 Ghz gibi.
Herkesin ilk OC'sinde yaşadığı bir endişedir diye düşünüyorum, ben daha önce hiç OC denemedim. Zaten şu an bile elimde olan bilgisayar Core 2 Duo işlemci, neyle yapacaktım ki :ıslık: İşlemci şu an için 4790 ile aynı güçte seyrediyor. Alır almaz OC yapasım yok. Ama sırf aksiyon olsun diye 1 2 sene sonra OC yapar mıyım dersem kesin yaparım. Ama tekrar belirteyim ilk OC yapışım olduğu için kesinlikle öyle 5-6ghz fantezileri denemem. 0,5Ghz arttırmak da sıcaklığa çok etki eder mi?

Bir düzeltme yapayım; senin işlemcini i7 6700K sanmışım. İşlemcin 3.9 Ghz hızına turbo ile çıkıyor. Bunu Hyper 212 EVO ile rahatlıkla 4.4-.4.5 Ghz hızlarına çıkartabilirsin diye düşünüyorum. Sıcaklıklar illaki artacaktır. Stres testlerinde 80 Dereceyi geçmedikten sonra çok bir problem yok.

Bir düzeltme yapayım; senin işlemcini i7 6700K sanmışım. İşlemcin 3.9 Ghz hızına turbo ile çıkıyor. Bunu Hyper 212 EVO ile rahatlıkla 4.4-.4.5 Ghz hızlarına çıkartabilirsin diye düşünüyorum. Sıcaklıklar illaki artacaktır. Stres testlerinde 80 Dereceyi geçmedikten sonra çok bir problem yok.
ben de işlemciyi 4 değil diye biliyorum fakat çok araştırdığım için herhalde unuttum dedim olaya uyumluluk sağladım :) amazondan almazsan türkiye şartlarında hangisini almamı önerirsiniz?
Xigmatek testi: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2595&page=5

Bilgilendirme: Sistemi topladım. Chrome'un otomatik yazım yanlışı algılaması hiçbir sorun göstermezken durmadan "yazım yanlışından 3-5-7 gün ban yediniz" mesajını almaktan bıktım, o yüzden konuya devam etmedim başka yerlerde kendime cevap buldum. Yöneticilerin bu yazım yanlışı olayını aşırı derecede abarttığını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı