4000 MHz vs 3600 MHz RAM

@furkan mercimek Vatan spesifik günler dışında ürünleri çok yüksek meblağlara satıyor. Bunu babanıza gösterip ona tek güvenilir yerin Vatan değil, diğer sitelerin de olduğunu gösterebilirsiniz.

Şahsen Amazon.com.tr'ye Vatan Bilgisayar'dan daha fazla güveniyorum.

Parçaları tek tek alırsam toplayamam bozarım diye korkuyorum.

@furkan mercimek Vatan spesifik günler dışında ürünleri çok yüksek meblağlara satıyor. Bunu babanıza gösterip ona tek güvenilir yerin Vatan değil, diğer sitelerin de olduğunu gösterebilirsiniz.

Şahsen Amazon.com.tr'ye Vatan Bilgisayar'dan daha fazla güveniyorum. Aradaki fiyat farkını babanıza gösterin, 800 lirayı çöpe atmak istemeyecektir bence.

Tamam parçaları nereden alabilirim( mümkünse aynı site)

Amazon.com.tr, Vatan Bilgisayar (Ryzen 5 5600X stoklara gelince oradan alabilirsiniz), Trendyol, QP, Sinerji, İncehesap ve Hepsiburada öneririm.
Ryzen 5 5600X işlemcisini 3500 lira olarak sayıyorum.

Güvenilir yerlerdir hepsi, öneririm. Bütçe belirterek yeni konu açarsanız daha güzel sistemler oluşacaktır.

19000 lira yapıyor, dediğim gibi yeni bir konu açın bütçenizi belirterek.

Amazon.com.tr, Vatan Bilgisayar (Ryzen 5 5600X stoklara gelince oradan alabilirsiniz), Trendyol, qp, sinerji, İncehesap ve Hepsiburada öneririm.
Ryzen 5 5600X işlemcisini 3500 lira olarak sayıyorum.

Güvenilir yerlerdir hepsi, öneririm. Bütçe belirterek yeni konu açarsanız daha güzel sistemler oluşacaktır.

19000 lira yapıyor, dediğim gibi yeni bir konu açın bütçenizi belirterek.

Hocam sağ olun sizin dediğinize göre şöyle bir sistem gördüm benzer öneriniz varsa alabilirim, QP ODIN - GeForce RTX 3070 / Ryzen 5 5600X / 16GB / 512GB M.2 SSD Oyun Bilgisayarı (qpden gelen sistemler güvenilir mi sorunlu gelrse ne yapabilirim bilen var mı?

QP güvenilir bir sitedir, rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Hatta Technopat'ın sistem toplama rehberlerin bulunan çoğu sistem QP'de aktif olarak satılıyor, tabii F/P olarak ne kadar iyi oldukları tartışılır. Bu arada hala yeni konu açmanızı öneriyorum, burada sadece ben önermiş oluyorum çünkü. QP'de sizin attığınız sistem güzel aslında, sadece anakart ve RAM benim topladığıma göre daha düşük seviyede. M.2 olarak QP daha önde gözüküyor ama o SSD ısınıyor maalesef. Gerçi sistemin içerisindeki anakartta M.2 soğutucu bloğu var ama M.2'nin üstünde bulunan dahili soğutucuyu çıkartmak ister misiniz, bilemiyorum.

Tek tek topladığımda şöyle bir sistem çıktı hocam;
Attığım upgrade paketinde işlemciyi R5 5600X, anakartı X570 TUF (Wi-Fi olan değil) seçebilirsiniz. Tam 5000 lira yapıyor o şekilde. Daha ucuz olacaktır, Asus PRIME anakartı önermem.
Aerocool AirHawk Duo ARGB 2 x 20cm 1 x 12cm Fanlı ATX Bilgisayar Kasası | En Ucuzu Akakçe Kasa olarak Airhawk Duo (RGB seviyorsanız daha mantıklı) veya Corsair 4000D Beyaz önerebilirim. QP'de satılıyor.
Tam 18000 lira tuttu bu sefer :) Başka arkadaşları da davet edeyim ben. @RPM ve @PanzerTR bu ara benden daha fazla sistem topluyorlar, belki de daha farklı alternatifler vardır. Onlar da yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
teşe
QP güvenilir bir sitedir, rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Hatta Technopat'ın sistem toplama rehberlerin bulunan çoğu sistem QP'de aktif olarak satılıyor, tabii F/P olarak ne kadar iyi oldukları tartışılır. Bu arada hala yeni konu açmanızı öneriyorum, burada sadece ben önermiş oluyorum çünkü. QP'de sizin attığınız sistem güzel aslında, sadece anakart ve RAM benim topladığıma göre daha düşük seviyede. M.2 olarak QP daha önde gözüküyor ama o SSD ısınıyor maalesef. Gerçi sistemin içerisindeki anakartta M.2 soğutucu bloğu var ama M.2'nin üstünde bulunan dahili soğutucuyu çıkartmak ister misiniz, bilemiyorum.

Attığım upgrade paketinde işlemciyi R5 5600X, anakartı X570 TUF (Wi-Fi olan değil) seçebilirsiniz. Tam 5000 lira yapıyor o şekilde. Daha ucuz olacaktır, Asus PRIME anakartı önermem.
Aerocool AirHawk Duo ARGB 2 x 20cm 1 x 12cm Fanlı ATX Bilgisayar Kasası | En Ucuzu Akakçe Kasa olarak Airhawk Duo (RGB seviyorsanız daha mantıklı) veya Corsair 4000D Beyaz önerebilirim. QP'de satılıyor.
Tam 18000 lira tuttu bu sefer :) Başka arkadaşları da davet edeyim ben. @RPM ve @PanzerTR bu ara benden daha fazla sistem topluyorlar, belki de daha farklı alternatifler vardır. Onlar da yardımcı olacaktır.
Teşekkürler :) Bi sorum olacak qp den istesem ssd nin üstündeki rgb yi çıkartırlar mı?

"Upgrade paketi" kısmını tam anlayamadım.
3070 modeli biraz pahalı onun dışında bir sorununu göremedim.

İşin aslı sistem toplamak mı? :D
Bütçe nedir? Oyun odaklı mı olacak? Herhangi bir marka takıntısı var mı arkadaşın? Ona göre toplayacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı