4000 TL AMD Sistem Toplama

Hocam öyle bir kart için 4GB asla alınmamalı. Ayrıca PSU daha kaliteli ve 600W seçilebilir.

High Power PSU kullandınız mı? Kalitesini nereden biliyorsunuz?
Bu marka gayet sessiz ve verimli çalışan, kaliteli fiyat performans markası. 500W benim önerdiğim işlemci ve ekran kartı kombinasyonu için yeterli. Ancak 60 TL eklenerek aynı markanın 85+ sertifikalı 600W modeli alınabilir. Olmuşken şöyle olsun dersek bütçeyi her kalemde aşarız.

8GB RAM günümüz oyunları ve RX580 8GB içeren bir sistemde yetmemeye başladı o yüzden 16GB RAM içeren böyle bir sistem topladım.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

SSD koymayınca RX 580 8GB ve Prime B350M-A koyabilirsiniz tabii :) 8 GB RAM sadece yeni çıkan bazı oyunlar için yeterli olmayabilir ancak bu oyunların sayısı hala az. Ayrıca RAM sonradan eklenebilir, bunun için işlemciyi R5 1400'e düşürmek bana doğru gelmiyor. Ayrıca seçtiğiniz RAM'ler Ryzen işlemciler için performans farkı yaratacaktır.

O sebeple 16 GB diye ısrar etmenin manası yok :) Zorlama olmuş biraz.

High Power PSU kullandınız mı? Kalitesini nereden biliyorsunuz?
Bu marka gayet sessiz ve verimli çalışan, kaliteli fiyat performans markası. 500W benim önerdiğim işlemci ve ekran kartı kombinasyonu için yeterli. Ancak 60 TL eklenerek aynı markanın 85+ sertifikalı 600W modeli alınabilir. Olmuşken şöyle olsun dersek bütçeyi her kalemde aşarız.

SSD koymayınca RX 580 8GB ve Prime B350M-A koyabilirsiniz tabii :) 8 GB RAM sadece yeni çıkan bazı oyunlar için yeterli olmayabilir ancak bu oyunların sayısı hala az. Ayrıca RAM sonradan eklenebilir, bunun için işlemciyi R5 1400'e düşürmek bana doğru gelmiyor. Ayrıca seçtiğiniz RAM'ler Ryzen işlemciler için performans farkı yaratacaktır.

O sebeple 16 GB diye ısrar etmenin manası yok :) Zorlama olmuş biraz.
R5 1400 gayet yeterlidir 8GB RAM alıp şimdi SSD alabilir.
Bir de Ryzen sistemler için yüksek frekanslı ve çift kanal RAM tavsiye ediyorum.
Yüksek frekanslı olmayınca dual kit koydum.
B350M-A iyi bir anakarttır B350M-K bile işinizi görür.
Zorlama değil yani.

Zorlama dediğim kısım RAM'i 16 GB yapmak için işlemciyi düşürmüşsünüz ama RAM'i de 2400 mhz olarak Ryzen için performanslı diyemeyeceğimiz bir frekansta çalışandan seçmişsiniz.

Ryzen 1400 güçlü bir işlemci evet ama 1500X gibi daha performanslı ve ileriye dönük bir işlemci alabilecekken neden 1400 alalım? Hem de RAM'i 16 yapmak için :)

Sonradan eklenebilecek/yükseltilebilecek bileşenlere öncelik tanımak bana mantıklı gelmiyor.
Belki şöyle bir orta yol bulabiliriz. RAM'i 2666 mhz ve üstü çalışan 16 GB olarak seçip SSD'yi sonradan ekleyerek işlemciyi 1500X olarak kabul edebiliriz. O zaman bütçeyi yakalarız sanıyorum.

Sizce biraz daha beklemelimiyim pc toplamak için yoksa yılbaşında felan indirim olurmu sizce önerileriz için teşekkür ederim tekrardan arada kaldım şimdi mesela sizce ne yapmalıyım aklımdaki ekran kartı rx 580 bu ekran kartı abartımı olur bu bütçeye göre neleri kısıp neleri ilerde almamı tavsiye edersiniz sizin kadar pek bilgiye sahip değilim böyle konularda dedimki bütçe 4000 TL olsun iyi bir şey olsun monitörde bu dedim. Oynucağım oyunlarda PUBG CS:GO LOL

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı