4000 TL ekran kartsız sistem toplama

Çift kanal çalışmaz diye düşünüyorum. Bu kadar önemsemenize gerek yok. 4-5 fps için 400-500 lira fazlasını verene mantıklı gözüyle bakılmıyor zaten. Siz alın, RAM yetersiz kalırsa aynısından almaya çalışırsınız.
Haklısın 5 FPS için Ram'e 600 lira vermek yerine ekran kartını yükseltmek daha mantıklı olur. Dediğim gibi ben üst düzey bir sistem peşinde değilim günümüzde 1080p yüksek ayarlarda 60 fps sınırını geçen bir sistem benim için yeterli. Bir kaç yıl sonra bu sistem yetmez ise ram + ekran kartı takviyesiyle tekrar güncelleyebilirim.
 
Hocam 1060 ve üzeri kartlar için 16 gb bellek gerektiği düşüncesindeyim. Sizin kartınız da bu seviyede bir kart. Bir de üzerine ryzen işlemciniz var. Çift kanal zorunlu. İleride alacağınıza şimdi alın ilerisi için kafanız rahat olur.
 
Arkadaşlar bir haftalık parça tedarik sürecinin ardından bugün bahsettim sistemi topladım. Yukarida saydığım parçaların haricinde Viewsonic 24 inç monitör ile sistemi tamamladım. Fotoğraflarda kasanın içinde ki kağıt parçasını merak etmiş olabilirsiniz. Ryzen işlemcinin stok soğutucusunda gelen termal macun ile işlemcinin boşta 50 oyunlarda 90 dereceleri bulduğunu görünce termal macunu cooler master mastergel maker ile tekrar yeniledim şuan oyunlarda maksimum 75 dereceyi görüyor ancak bu bana yine fazla geldiği için kasanın hava sirkülasyonunda sorun olabileceğini düşündüm. Çünkü alttaki iki fan ekran kartına hava gönderiyor ve ekran kartı çok büyük olduğu için işlemciye temiz hava gitmiyor. Bende bu şekilde bir çözüm buldum. İki fan arasına koyduğum kağıt parçası ile Alt fan önce SSD ve harrddiske oradan ekran kartına, üst fan ise işlemciye hava gönderiyor şuan.
 
Fotoğraflar:
IMG_20180916_222252.jpeg
IMG_20180916_222229_1.jpeg
IMG_20180916_222425_1.jpeg
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı