4000 TL F/p PC Tavsiyesi

Ssd ve 8+8gb ram sonradan eklenebilir şeyler ve öncelikli değil. Ekran kartı işlemci bir defa alınıyor. Fiyat bütçeyi biraz aştı ama gayet güzel bir sistem.Eki Görüntüle 182229
Önerdiğiniz sistemde sonradan SSD ve ram ekleyince 4800TL'leri bulacak. Ek masraf çıkarmaya ne gerek var?
1080p de oyun oynamak istiyorum demiş. RX 480 zaten 1080p için hayla hayla yetiyor. Üstüne bir de FreeSync özelliğinden de faydalanmış olacak. Ekran kartını da yetmezse 3-4 sene sonra değiştirir zaten diğer bileşenleri uzun ömürlü eğer tavsiye ettiğim sistemi alırsa.

Adsız.png

Bu sistemi tavsiye ediyorum. Ekran kartı MSI modelini alabilirsiniz. Stokta olmadığı için koyamadım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    35 KB · Görüntüleme: 89
Önerdiğiniz sistemde sonradan SSD ve ram ekleyince 4800TL'leri bulacak. Ek masraf çıkarmaya ne gerek var?
1080p de oyun oynamak istiyorum demiş. RX 480 zaten 1080p için hayla hayla yetiyor. Üstüne bir de FreeSync özelliğinden de faydalanmış olacak. Ekran kartını da yetmezse 3-4 sene sonra değiştirir zaten diğer bileşenleri uzun ömürlü eğer tavsiye ettiğim sistemi alırsa.
Hayli hayli yetiyordan kastınız önümüzdeki 1 yıl içinde çıkacak oyunlarda 40 fps vermek veya ayarları lowa mediuma düşürmek midir diye sormak lazım. 1070 3 4 yıl boyunca oyunları ultrada götürecek bir kart. Ssd ve 16 gb ram gerekli değildir. Kullanılmadığı zaman görülür 8 gb ramin üstüne çıkan çok az oyun var ve onlarda 9 gb'a kadar çıkıyor. Ssd ve ram sonradan eklenebilinir dediğimde 1 ay sonra demedim. 4 5 ay sonra rahata kavuştuğunda isteğe bağlı eklenebilir. 3 yıl sonra 1500-2500 liraya bir daha ekran kartı alırsın diyorsunuz. Ben de diyorum ki 5 yıl boyunca oyunları ultrada hiç olmadı high'da çalıştırabilecek bir ekran kartı alınmalı. Ayrıca 3 yıl sonra alınacak bir ekran kartı söylediğimden çok daha fazla bir ek harcama meydana getirir. Rx480+freesync gtx1070 in çok daha gerisinde kalır.

Ssd olmasada olur demekle, anakart olmasada olur demek arasında bir fark yok.
Ssd olmazsa, olmaz. :)
Anakart olmayınca sistem çalışmaz :) ama ssd olmazsa sistem gayet güzel ve rahat bir şekilde çalışır. Ssd biraz lükse giriyor.
https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/1-png.143793/
https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/d-png.143797/
ortalama 100 küsür mb/s hızla çalışan 7200 rpm hdd'den daha fazla ne istiyorsunuz :)
8gb ram bir sıkıntı oluşturmaz. Birkaç aylık ssd'siz bir sistem de ahım şahım bir sıkıntı oluşturmaz. Ama gtx 1070 li bir bilgisayarı bir daha güncellemeye veya yeni bilgisayar almaya 5-10 yıl gerek olmaz.

Çoğu sistem için gerekli olduğu doğrudur. Ama oyuncu bilgisayarı için çok da gerekli değil.
i5 6500 gtx 1070 işlemciye yüklenen oyunlarda gpu %90'nın altına düşmüyor %95 'lerde geziyor. Aslında bu 2'si birbirine tam uyuyor.

Son düzenleme:
hayli yetiyordan kastınız önümüzdeki 1 yıl içinde çıkacak oyunlarda 40 fps vermek veya ayarları lowa mediuma düşürmek midir diye sormak lazım. 1070 3 4 yıl boyunca oyunları ultrada götürecek bir kart. Ssd ve 16 gb ram gerekli değildir. Kullanılmadığı zaman görülür 8 gb ramin üstüne çıkan çok az oyun var ve onlarda 9 gb'a kadar çıkıyor. Ssd ve ram sonradan eklenebilinir dediğimde 1 ay sonra demedim. 4 5 ay sonra rahata kavuştuğunda isteğe bağlı eklenebilir. 3 yıl sonra 1500-2500 liraya bir daha ekran kartı alırsın diyorsunuz. Ben de diyorum ki 5 yıl boyunca oyunları ultrada hiç olmadı high'da çalıştırabilecek bir ekran kartı alınmalı. Ayrıca 3 yıl sonra alınacak bir ekran kartı söylediğimden çok daha fazla bir ek harcama meydana getirir. Rx480+freesync gtx1070 in çok daha gerisinde kalır.

Anakart olmayınca sistem çalışmaz :) ama ssd olmazsa sistem gayet güzel ve rahat bir şekilde çalışır. Ssd biraz lükse giriyor.
https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/1-png.143793/
https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/d-png.143797/
ortalama 100 küsür mb/s hızla çalışan 7200 rpm hdd'den daha fazla ne istiyorsunuz :)
8gb ram bir sıkıntı oluşturmaz. Birkaç aylık ssd'siz bir sistem de ahım şahım bir sıkıntı oluşturmaz. Ama gtx 1070 li bir bilgisayarı bir daha güncellemeye veya yeni bilgisayar almaya 5-10 yıl gerek olmaz.
Adam haklı. Ama bence 4000 tl civarı bir sisteme GTX1060 ideal bir ekran kartıdır.

Mrb arkadaşlar 4 bin tlyi gözden çıkarrtım ve bayadır araştırıyorm ama kafam hep karısık ve işin kötü yanı hiç ve hiç anlamıyorm tamamen siz ve sizin gibileri takip sonucu bira fikir edindim şimdiden fikirrleriniz önemli Teşekkürler

İntel i5 6402 p 2.8
Msi 1070 gamingx 8 gb
Msi b150
Gskill 8gb rip jaws v kırmızı ddr4
Wd 3.5 1tb harddisk
Samsung 250 gb 750 evo sata ssd
Zalman z3 plus 600 w kasa
4053 TL buna ne tür nasıl monitör kullanmalıyım fiyat aldım sizce toplim mi bana yardımcı olun lütfen ama ve gerçekten oyun bilgisayarı üzerine anlayanlar cvplasın

6402p yerine i5 6500 kullanın monitör olarak benq nun 450 tl 1080p olanı alabilirsiniz. Bir de sorularınız için yeni konu açmanız gerekmektedir.

@Lander Orta segment işlemci ile orta segment ekran kartı uyumludur. Ayrıca SSD oyuncu sistemi için gereklidir. Ben HDD'den çok çektim. Bu yüzden SSD'nin önemini bilirim. Önerdiğim sistem alınabilecek en mantıklı sistemlerden birisidir. Mid ATX - 550W 80+ - i5 6600 - H170 - 16GB RAM - GTX 1060 - 500GB SSD - 1080p 1ms çok iyi bir konsepttir. Hele ki 500GB SSD alanı çok rahatlık sağlayacaktır.

Eki Görüntüle 182244
Bu sistemi tavsiye ediyorum. Ekran kartı MSI modelini alabilirsiniz. Stokta olmadığı için koyamadım.

Bu fiyata bu sistemdeki rahatlığı hiç bir yerde bulamazsınız. Ayrıca bütün ayarları sona vurdurmak pek mantıklı değil. Zira 1-2 optimizasyon ile yüksek kalitede verimli performans alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı