4000 TL grafiker bilgisayarı toplama 2016

14 sayfa boyunca gereksiz bir gürültü yaratılması ancak bizde oluyor sanırım. En azından önce soru soran kişinin isteklerini detaylandırması için soru sorsaydınız. Hani bizler için yapılan bir tespit var ya "bilmediğimiz şeyde bile fikir sahibiyiz" .Yani bende yeni bilgisayar almayı düşünüyordum burada bu işlerle uğraşan birileri adam akıllı fikirler vermiştir bende yararlanırım dedim ama olay "hagi mi? alex mi?" kavgasına dönmüş.

Öncelikle konuyu açan kişiye sormak lazım ne tür işler yapıyorsunuz? Grafiker fakat render aldığı bir işlem var mı? Genelde çalıştıkları bir dosya en fazla kaç GB oluyor? Çünkü hanımefendi font adetiyle bilgisayarın kasmasından bahsetmiş. Bir grafikerin takılacağı son şeylerden biri sanırım font. Font adeti ne işlemci ne de RAM'le alakalıdır. Olsa olsa bellek hızınızla alakalı olur ki ben hiç büyük boyutlarda bir font görmedim. Bende Adobe'un PS, Aİ, AE programlarını kullanıyorum. 5 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum 2,60 Ghz'lik İ5 , 2GB lık AMD bir ekran kartı var , 4 Gb'lık Ram'e 8 GB daha ekleyerek 12 GB'a çıkardım. Şu an 2.5 GB'lık bir .psd dosyasını işleyebiliyorum mesela.

Yani önce ne yapılacağını öğrenip ileri ona göre belki gelecek 3 yılda işini görebilecek birşeyler önermek çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Bir de son olarak ekran önerisinde bulunan arkadaşlar bizler için ekranın markası ve ya meblasından öte renk ayrımlarına , renk uzayına , frekansına önem vermeniz gerekir. O kadar binlerin uçuştuğu sistemlerde bir kişi EİZO yazmamış mesela.

İyi günler dilerim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı