Herkese iyi günler
Bütçem maksimum 4000 TL. Eğer toplama alma durumum olursa, ki muhtemelen, buradan kapsamlı bir fikir almak istedim. İşlemci olarak Ryzen 5 1600 düşünürken 850 TL'ye sıfır Ryzen 5 1600X işlemci buldum. Ama soğutma masrafı ve 1060 için abartı olması gibi nedenlerden dolayı sade 1600 almayı düşündüm. İleride 1080'e yükseltme olsa dahi 1600'ün bu kartı besleyebileceğini düşünüyorum. Anakart olarak Gigabyte B350 Gaming fiyatına B350 Gaming 3 buldum. Onu kaçırmak istemiyorum 
RAM olarak benim yeni tanıştığım çok karışık bir yer olan DH İkinci El Bölümü'nden birinden (referansı iyi) 16GB (2x8GB) DDR4 Corsair Vengeance LED 3000Mhz Ram'leri 490 TL'ye alacağım. Ekran kartı olarak Sinerji'den Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 6GB düşünüyorum. Beni tanıyanlar bilir toplama vakti Kurban Bayramı'na kadar uzayınca dedem masraflardan dolayı 1000 lira eksik verdi parayı
Her neyse boş boş canınızı sıkmayayım
Sisteme dönelim...
SSD olarak WD Blue 250GB SSD 300 TL fiyata buldum yine aynı forum ve bölümde. HDD olarak Seagate Barracuda 1TB buldum 50 TL'ye
Evet, ben de çok şaşırdım. Hatta 1600x almayı düşünürken almayacaktım HDD ama almam gerek fırsat olarak çok iyi
Kasa ve PSU sanırsam son parçalarımız
Dark N10 almayı düşünüyorum 217 TL'ye. Ek olarak 238 TL'ye Aerocool KCAS 600W düşünüyorum.
İşte böyle... Yorumlarınızı bekliyorum
@Emircan Gençler @Nazım Paşa @ShadYaqz @Neki @Jira @Evie Frye
@JaroxJamaica @KralGS @Hüseyin Ay @Recaizade Mahmut Efendi
@GCN @Eric Sanchez @Lactuca @Cenger @Historia @BrainHacker @FantastikTürk @InJustice @NuhYigitAkman @112163
Valla aklıma kim geldiyse yazdım. Bana bu ana kadar yardımcı olmuş hatırladığım hatırlamadığım herkese teşekkür ederim
RAM olarak benim yeni tanıştığım çok karışık bir yer olan DH İkinci El Bölümü'nden birinden (referansı iyi) 16GB (2x8GB) DDR4 Corsair Vengeance LED 3000Mhz Ram'leri 490 TL'ye alacağım. Ekran kartı olarak Sinerji'den Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 6GB düşünüyorum. Beni tanıyanlar bilir toplama vakti Kurban Bayramı'na kadar uzayınca dedem masraflardan dolayı 1000 lira eksik verdi parayı
SSD olarak WD Blue 250GB SSD 300 TL fiyata buldum yine aynı forum ve bölümde. HDD olarak Seagate Barracuda 1TB buldum 50 TL'ye
İşte böyle... Yorumlarınızı bekliyorum
@Emircan Gençler @Nazım Paşa @ShadYaqz @Neki @Jira @Evie Frye
@JaroxJamaica @KralGS @Hüseyin Ay @Recaizade Mahmut Efendi
@GCN @Eric Sanchez @Lactuca @Cenger @Historia @BrainHacker @FantastikTürk @InJustice @NuhYigitAkman @112163
Valla aklıma kim geldiyse yazdım. Bana bu ana kadar yardımcı olmuş hatırladığım hatırlamadığım herkese teşekkür ederim
Son düzenleyen: Moderatör: