4000 TL GTX 1060 Sistem Toplama

145773

Hectopat
Makaleler
2
Herkese iyi günler :) Bütçem maksimum 4000 TL. Eğer toplama alma durumum olursa, ki muhtemelen, buradan kapsamlı bir fikir almak istedim. İşlemci olarak Ryzen 5 1600 düşünürken 850 TL'ye sıfır Ryzen 5 1600X işlemci buldum. Ama soğutma masrafı ve 1060 için abartı olması gibi nedenlerden dolayı sade 1600 almayı düşündüm. İleride 1080'e yükseltme olsa dahi 1600'ün bu kartı besleyebileceğini düşünüyorum. Anakart olarak Gigabyte B350 Gaming fiyatına B350 Gaming 3 buldum. Onu kaçırmak istemiyorum ;)

RAM olarak benim yeni tanıştığım çok karışık bir yer olan DH İkinci El Bölümü'nden birinden (referansı iyi) 16GB (2x8GB) DDR4 Corsair Vengeance LED 3000Mhz Ram'leri 490 TL'ye alacağım. Ekran kartı olarak Sinerji'den Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 6GB düşünüyorum. Beni tanıyanlar bilir toplama vakti Kurban Bayramı'na kadar uzayınca dedem masraflardan dolayı 1000 lira eksik verdi parayı :) Her neyse boş boş canınızı sıkmayayım ;) Sisteme dönelim...

SSD olarak WD Blue 250GB SSD 300 TL fiyata buldum yine aynı forum ve bölümde. HDD olarak Seagate Barracuda 1TB buldum 50 TL'ye :) Evet, ben de çok şaşırdım. Hatta 1600x almayı düşünürken almayacaktım HDD ama almam gerek fırsat olarak çok iyi ;) Kasa ve PSU sanırsam son parçalarımız :) Dark N10 almayı düşünüyorum 217 TL'ye. Ek olarak 238 TL'ye Aerocool KCAS 600W düşünüyorum.
İşte böyle... Yorumlarınızı bekliyorum :)

@Emircan Gençler @Nazım Paşa @ShadYaqz @Neki @Jira @Evie Frye
@JaroxJamaica @KralGS @Hüseyin Ay @Recaizade Mahmut Efendi
@GCN @Eric Sanchez @Lactuca @Cenger @Historia @BrainHacker @FantastikTürk @InJustice @NuhYigitAkman @112163

Valla aklıma kim geldiyse yazdım. Bana bu ana kadar yardımcı olmuş hatırladığım hatırlamadığım herkese teşekkür ederim ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayıp ettin beni kaybettin.:ROFL:
Bende tam sana başka konunun linkini atacaktimki sistemi zaten toplamışsın. Sen yanlış yerlerde takılıyorsun. Bu zekayla senin MİT'de falan işe girmiş olman lazımdı.
Estağfurullah hocam 14 yaşındayım o dediğiniz imkansız :)
Her ne kadar oynayamasam da HalfLife'ı iyi bilirim. Video izleyerek oyun öğreniyorum ben boş zamanlarımda.

Gordon hocam üzdünüz beni. Bilgisayarı zaten C++, Python, Java, Arduino ve boş zamanlarımda da oyun oynamak için alıyorum.

Sırf oyun için alınan bir bilgisayar değil, aksine ağırlıklı yazılım.

Yazılım her bilgisayarda olur diyeceksiniz. Ben 2D oyun yapmaya başlamayı düşünüyorum bir sene içinde. Umarım kendimi o dereceye getirebilirim tek başıma 1 senede.

Üzdünüz beni :(

Ayıp ettin beni kaybettin.:ROFL:
Bende tam sana başka konunun linkini atacaktimki sistemi zaten toplamışsın. Sen yanlış yerlerde takılıyorsun. Bu zekayla senin MİT'de falan işe girmiş olman lazımdı.
Kısacası hocam daha almadım ve almak istememin nedeni çoğunlukla yazılım ve oyun yapımı. Tabi bunları yaparken boş zamanları da da Gamer Community'si olan oyunları oynayarak Community'e alışmak. Çünkü ileride Google, nVidia, Twitch veya Valve gibi bir şirkette çalışsam illa Community ile etkileşimde olmam gerekecek.

Umarım sizi kaybetmemişimdir :(

Şehir Dışı olduğu için Kabataş'a gidemedim ama bunu artık kafamdan silmeye çalışıyorum çünkü fen lisesinden dahi olsa ben hedeflerime varabileceğimi düşünüyorum. Umarım dediğiniz MIT, Stanford gibi üniversitelere kabul alabilecek seviyeye gelirim bu 4 sene içinde.

Sizleri de kaybetmemiş olmak dileğiyle,

İyi geceler ;)

Screenshot_20170906-233807.png
Biraz bütçeyi geçtim. Bu sistemi öneririm.

Sıkıntı yok canım. Şakasına demiştim.:neşeli:

İnşallah hedefine ulaşırsın. Senin hedeflerin var ve ulaşmak için her şeyi yapmalısın. Liseye yeni geçtin sanırsam. İlk günün heyecanı farklıdır. Aileden uzaklaşmak zordur. Liseyi evin gibi hissedersen daha kolay alışırsın. İlk gün hakkında spoiler vermeyeceğim, unutamayacağın bir anı olacak senin için.
@145773

Eki Görüntüle 258142Biraz bütçeyi geçtim. Bu sistemi öneririm.
Büyük ihtimalle ona bir de vade farkı binecek taksitten dolayı benim parçalarım bu durumda daha iyi ama yine de teşekkürler emeğiniz için :)

İnşallah hedefine ulaşırsın. Senin hedeflerin var ve ulaşmak için her şeyi yapmalısın. Liseye yeni geçtin sanırsam. İlk günün heyecanı farklıdır. Aileden uzaklaşmak zordur. Liseyi evin gibi hissedersen daha kolay alışırsın. İlk gün hakkında spoiler vermeyeceğim, unutamayacağın bir anı olacak senin için.
@145773
Sağolunuz :)

@145773
4000 ₺ GTX 1060 Sistem Vay be 😔

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı