4000 TL ile yükseltmeye müsait sistem toplama

ReallyNigga?

Kilopat
Katılım
1 Mart 2017
Mesajlar
212
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar, geçen gün youtube'de bir videoya denk geldim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Gördüğünüz üzere 2016'da çıkmış GTX1050 Ti (400 TL) 2012'de çıkmış GTX680 (2000 TL) ile baş başa hatta daha yüksek performans sergiliyor.
Bende bu sebepten ötürü 5-6 bin TL bütçeli sistem toplamaktan vazgeçip 3.5-4 bin TL bütçe ile bir sistem toplayıp sonra ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum. Daha sonra yeni bir ekran kartı alıp eskisini rafa kaldırmak istemem, bu yüzden SLI yapmayı düşünüyorum, SLI destekleyecek bir anakart tercihimdir. Düşük MHz'li 8GB RAM takıp daha sonra RAM'i de yükselteceğim, SSD'de sonraya kalacak. İşlemci aynı kalacak. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SLI yapmayı düşünüyorum, SLI destekleyecek bir anakart tercihimdir

Hocam, SLI ve CF işleri pek sağlıklı değildir. Fazla güç tüketimi ister, fazla RAM ister, yüklü işlemci ister, derken. Sana daha pahalıya patlar. CF veya SLI işlerine hiç girme derim. Tek ekran kartı ile işi bitir. Daha sağlıklı çalışır, tek ekran kartı. CF veya SLI'ya göre. O yüzden yüksek Tek Ekran Kartı alman tercihimdir. @Neko @ShadYaqz
 
Tamamen katılıyorum.

CF ve SLI önermiyoruz. Harcadığı güç fazla ve genelde desteklenmiyor. İleride de destekleneceğini sanmam.

Tek kart almak daha iyi olacaktır.
 
Hocam bence i3 veya alt seviye bir i5 ile toplayın ve ekran kartına ve diğer parçalara yatırım yapın. Sonra işlemci gücüne gerek duyarsanız alırsınız bir i7 rahat edersiniz.
 
Benim anlatmak istediğim olay şu ki, bir sistemde ne yükseltirir? Örneğin RAM yükseltirir, SSD takılır, ekran kartı güçlüyse 1080p yerine 1440p bir monitör alınır vesaire. Ama dediğim gibi şimdi 5000-6000 TL sistem toplayıp da kendimi dara sokmak istemem, nihayetinde 3 sene sonra 3000 TL bütçe ile toplanmış bir bilgisayar benimkinin üzerinde performans verecek.

Sizden sistem tavsiyesi istemiştim, bir de buna el atabilir misiniz?
@Neko @BERWAR @Nazım Paşa
 
Alttaki sistemi tavsiye ederim. 3.900 ₺ tutuyor. Güncellemeye açık, örneğin 3 sene sonra RX 570'i satıp daha güncel bir ekran kartı takabilirsin. Ryzen 5 1600 gayet güçlü bir işlemci, PSU'da fazlasıyla yeterli.
Ram'i en baştan ikili kit halinde alırsan daha sağlıklı olur. Sonra aldığın 8 GB'lık ramin aynısından bir tane daha aramak zorunda kalmazsın. Ayrıca Ryzen işlemciye düşük frekanslı ram takmanı önermem. Performansı etkiliyor.
SSD'yi sonra alacağım dersen alttaki sisteme bütçeyi aşmadan RX 580 8 GB'da takılabilir.
> MSI RX 580 Gaming X 8G 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı - incehesap.com

 
Anlayamadım. Ne istediniz?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı