4000 TL monitör dahil ikinci el sistem toplama

Bütçe
4000

KirbyninFedaisi

Femtopat
Katılım
28 Mart 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, uzun zamandır yeni bir bilgisayar istiyordum fakat her geçen sene (hatta ay) donanım fiyatları gitgide artıyor. Bundan mütevellit neredeyse iki senedir bir sistem dizemedim. Hep bir bekle dolar düşsün, vergi indirimi olsun falan. Hepimizin duyduğu şeyler işte. Sonuç olarak ikinci el bile olsa bir sistem almaya karar verdim. Açıkçası uzun zamandır ikinci el deneyimim yok (en son kazık yemiştim zaten :D). Hangisi alınır, nasıl seçilir bilmiyorum. Kendimi Technopat üyelerine emanet ediyorum.

Nasıl bir bilgisayar istediğime gelirsek; Online oyunlar oyna(ya)mıyorum, genelde hikaye tabanlı veya strateji tabanlı oynarım ama dediğim gibi hepsi tek oyunculu. Elimdeki bilgisayarla en son 2009 yıllarındaki en iyi oyunları oynayabiliyorum daha fazlasına yettiği söylenemez. O yüzden en güncel olmasa bile çok eski sayılmayacak oyunları akıcı sayılabilecek düzeyde çalıştırabilecek bir bilgisayar istiyorum. İşleme programlarıyla falan işim yok zaten. Aklıma gelmeyen bir şey varsa söyleyin. Şimdiden teşekkürler.
 
Etrafında bilgisayardan anlayan yoksa ikinci el önermem. Eğer bir ekran kartı vb. alırsan ısısına vb. bakmadan alma yani ikinci el şans işi, 4500 5000'e sıfır al çok çok daha memnun olursun. Ne tür oyunlar oynayacaksın ona göre önebilirim sıfır veya ikinci el.
 
Ben kendi pc mi satmayı düşünüyorum.Hiçbir sorunu yoktur 3 sene önce almıştım.
Aoc gaming monitör 22 inç 75 hz 1ms
Gtx 1050 ti
İntel İ7 7700k işlemci
1tb harddisk
Yoğunlukla cs go oynadığım için işlemciyi üst model almıştım sadece işlemci bile şu an 2k tl civarında.Mevcut ana parçalar bunlar diğer parçaları tam hatırlamıyorum şu an evde olmadığım için bakamıyorum ilgilenmeyi düşünürsen bir bakayım kutuları duruyor zaten.
 
Ben kendi PC mi satmayı düşünüyorum. Hiçbir sorunu yoktur 3 sene önce almıştım.
AOC Gaming monitör 22 inç 75 Hz 1ms.
GTX 1050 Ti.
Intel i7 7700K işlemci.
1TB harddisk mevcut ana parçalar bunlar diğer parçaları tam hatırlamıyorum şu an evde olmadığım için bakamıyorım ilgilenmeyi düşünürsen bir bakayım kutuları duruyor zaten.

Satış ilanı açarsan ve ne kadardan sattığını söylersen bana uygun bir PC alabilirim, ama ayrı satış ilanı aç ceza yemeyelim.
 
Forumu tanımadıgım için kusura bakmayın bu şekilde mesaj atılmıyorsa sileyim.Burada satmayı düşündüğüm için yeni üye oldum.
 
Etrafında bilgisayardan anlayan yoksa ikinci el önermem. Eğer bir ekran kartı vb. alırsan ısısına vb. bakmadan alma yani ikinci el şans işi, 4500 5000'e sıfır al çok çok daha memnun olursun. Ne tür oyunlar oynayacaksın ona göre önebilirim sıfır veya ikinci el.
Açıkçası bilgisayarlardan anlıyorum. Demek istediğim ikinci el piyasasından pek anlamıyorum. Yani "Bu fiyata değer mi?", "Madencilik yapılmış mıdır?" gibi.
Ne önerirsiniz sıfır olarak ona göre bir değerlendireyim.
 
Açıkçası bilgisayarlardan anlıyorum. Demek istediğim ikinci el piyasasından pek anlamıyorum. Yani "bu fiyata değer mi?", "madencilik yapılmış mıdır?" gibi.
Ne önerirsiniz sıfır olarak ona göre bir değerlendireyim.

Kusura bakmayın duş alıyordum görmedim. 4600 bütçeye çıkabilirsen CYBER-PH1050Ti / AMD Ryzen 5 1600 / ASUS PHOENIX GTX 1050Ti / 8GB RAM / 240GB SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR güzel bir bilgisayar Valorant, CS:GO, GTA 5 gibi oyunları rahat oynarsın şu anki stoklara ve ekonomiye bakarsak alınıcak en iyi PC'lerden birisi.
 
Öneriniz için teşekkürler. Sizden sonra ben de sıfır sistem fiyatlarına baktım fakat çoğu sistemde fiyata monitörü de kattığım zaman 6000 civarı oluyordu. Hem sıfır almışken özelliklerini uzun vade için seçmek daha iyi olur diye düşündüm.

Sonuç olarak bu sistemi buldum. Gerekli özelleştirmeleri yapıp hemen aldım. Benim aldığım saatlerde normal fiyatı 5450'ydi. Şu an 5750 olmuş. Bellekleri 16 GB yapıp bende SSD, klavye, mouse olduğu için onları sistemden çıkardım. Son fiyat 5200'dü.
Tekrar teşekkürler.

Not: Açıkçası ben de sıfır alacağımı düşünmüyordum. Ama fiyatı özelliklerine göre iyiydi e firmayı da biliyoruz biraz borç alıp giriştim sisteme. Umarım pişman kalmam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı