4000 TL Render İçin Bilgisayar

ultrAli92

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bilgisayar almak veya mevcut sistem üzerinde değişiklik yapmak istiyorum. 4.000 TL bütçem var. Önerileriniz nelerdir? Render almak için kullanıyorum bilgisayarı.

Mevcut sistemim;

İşlemci // i7 2600 K 3.4 GHZ
Anakart // Asus P8P67-M
Ekran Kartı // GTX 560 Tİ 1GB
RAM // DDR3 8 GB 667 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
2600k O.C ile hala canavar kategorisinde sayılabilecek Sandy Bridge'lerin efsanevi işlemcisi. GTX 1070 ile darboğaz yaşamadan çok büyük bir "boost" yaşatırsınız sisteme. Üzerine bir de iyisinden CPU soğutucusu alırsanız tadından yenmez. :)

Edit: Ramler DDR3 olduğu için yeni ram kiti almak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.

Bence mevcut sisteminizi satıp yeni ve güncel bilgisayar almak daha sağlıklı olur. İşlemciniz O.C ile güçlü olsa da RAM yetersiiği olabilir. Ben 4000 tl ye bu sistemi öneririm.
Screenshot_2017-01-10-21-16-16.png

100 tl geçmiş. Sisteminizi 100 tl ye satıp alabilirsiniz. :D İsterseniz SSD yi sonradan ekleyebilirsiniz.

RAM // DDR3 8 GB 667 MHz
İki ile çarpacaksın, bellek 1333MHz. Yeni sistem toplamak yerine, ekran kartı ve DDR3 2x8GB 2133MHz bellek almak yeterli olur. DDR4 2133MHz ile DDR3 2133MHz arasında pratikte fark yok. DDR4 daha az güç tüketir, daha fazla O.C edilir ve daha kararlı çalışır. Aynı frekanstaki DDR3 bellek, aynı frekanstaki DDR4 belleğe göre CL(gecikme) değeri genelde daha az(daha iyi) oluyor.

Elindeki işlemcinin konumunu ifade eden, aşağıdaki grafiği yaptım. [i5 7600K = i7 2600K]

sfg.jpg

RAM yetersiiği olabilir.
Sen 667MHz sandığın için mi bunu dedin?

Son düzenleme:
İki ile çarpacaksın, bellek 1333MHz. Yeni sistem toplamak yerine, ekran kartı ve DDR3 2x8GB 2133MHz bellek almak yeterli olur. DDR4 2133MHz ile DDR3 2133MHz arasında pratikte fark yok. DDR4 daha az güç tüketir, daha fazla O.C edilir ve daha kararlı çalışır. Aynı frekanstaki DDR3 bellek, aynı frekanstaki DDR4 belleğe göre CL(gecikme) değeri genelde daha az(daha iyi) oluyor. Elindeki işlemcinin konumunu ifade eden, aşağıdaki grafiği yaptım.

Eki Görüntüle 209256

Sen 667MHz sandığın için mi bunu dedin?
Evet ya dedim yarım Mhz RAM mı olur. :D
Özürler diliyorum...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı