4000 TL Sistem Toplama

Bütçe
4000

Çağrı Cangir

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar herkese; 4000 TL'yi çok aşmadan, temel ofis-çalışma ihtiyacımı karşılamak, birkaç basit müzik programı ile çalışmak, yeri geldiğinde de bir oyunu güvenle açması için kasa toplamak istiyorum. Çok aktif oyun oynayan biri değilim ama yeri geldiğinde de sistemime güvenmek istiyorum. Bannerlord geldiğinde tepkisiz kalmak da istemiyorum anlayacağınız.

1583267121464.png

Sadece sistem kurmak için ucuz bir SSD düşündüm, yeterli mi bilmiyorum. Kasada sadece arka havalandırma var, ön tarafa almam gerekir mi, gerekirse en uygun nasıl tutabilirim? Çok ışıklı kasa istemiyorum. Önerilere açığım. Bu şekilde bir taslak hazırladım. Eksik, fazla, hatalı ya da şöyle olsa daha iyi olur şeklinde yardımlarınızı bekliyorum. Bir de işletim sistemi ve ofis uygulamaları için görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar herkese; 4000 TL'yi çok aşmadan, temel ofis-çalışma ihtiyacımı karşılamak, birkaç basit müzik programı ile çalışmak, yeri geldiğinde de bir oyunu güvenle açması için kasa toplamak istiyorum. Çok aktif oyun oynayan biri değilim ama yeri geldiğinde de sistemime güvenmek istiyorum. Bannerlord geldiğinde tepkisiz kalmak da istemiyorum anlayacağınız.

Eki Görüntüle 509184

Sadece sistem kurmak için ucuz bir SSD düşündüm, yeterli mi bilmiyorum. Kasada sadece arka havalandırma var, ön tarafa almam gerekir mi, gerekirse en uygun nasıl tutabilirim? Çok ışıklı kasa istemiyorum. Önerilere açığım. Bu şekilde bir taslak hazırladım. Eksik, fazla, hatalı ya da şöyle olsa daha iyi olur şeklinde yardımlarınızı bekliyorum. Bir de işletim sistemi ve ofis uygulamaları için görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Ekran kartı eklememişsiniz. İntel işlemcinin yanında gelen Intel Hd Graphics Bannerlord için yeterli olmayacaktır.
Birazcık daha ofis odaklı bir sistem topladım ama her oyunu rahat oynatır.
Eğer bütçeyi 145 tl aşabilirseniz şu sistemin işlemcisini Ryzen 5 2700x SSD'sini ise Kingston a2000 500GB ile değiştiriniz. Şu ekran kartıyla beraber 4145 tl tutacaktır. Eğer artıramazsanız sadece SSD'yi değiştirip ekran kartıyla beraber alınız. O zaman fiyat 3768 tl tutacaktır. Ama kesinlikle bütçeyi 145 tl aşıp ilk dediğimi yapmanız ofis için daha iyi sonuçlar doğuracaktır.

Hepinize cevaplar için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Ekran kartını öneriler eşliğinde seçmek için eklememiştim.
Ofis sistemi derken temel işlevini kast ediyorum. Günlük kullanım ve temel yazı yazma, dosya düzenleme gibi işlerde kullanacağım bu günlerin sonunda da oyun oynayabileceğim bir şey istiyorum kısaca. Aktif oyun oynamamaktan kastım o yöndeydi.
Ryzen 5 1600 AF gibi bir işlemci varken 9100F işlemciye verilen paraya çöp derim hocam.

Şimdi karşılaştırma videolarını izledim AF ile birlikte. Düz 1600 modelinin geri kaldığını AF şeklinde paylaşılan verilerin daha önde olduğunu görünce içim ısınmadı değil.

Ekran kartı eklememişsiniz. İntel işlemcinin yanında gelen Intel Hd Graphics Bannerlord için yeterli olmayacaktır.
Birazcık daha ofis odaklı bir sistem topladım ama her oyunu rahat oynatır.
Eğer bütçeyi 145 tl aşabilirseniz şu sistemin işlemcisini Ryzen 5 2700x SSD'sini ise Kingston a2000 500GB ile değiştiriniz. Şu ekran kartıyla beraber 4145 tl tutacaktır. Eğer artıramazsanız sadece SSD'yi değiştirip ekran kartıyla beraber alınız. O zaman fiyat 3768 tl tutacaktır. Ama kesinlikle bütçeyi 145 tl aşıp ilk dediğimi yapmanız ofis için daha iyi sonuçlar doğuracaktır.

1600, i3 9100F'e göre izlediğim videolarda daha geride geldi tabii ki bilmeden sadece o veriler ile konuşuyorum. Yukarıda bir arkadaşın verdiği AF tavsiyesi aklıma yattı bir anda. 120 GB SSD yetersiz mi kalır acaba? Tavsiyeleriniz nelerdir işlemci, ssd ve ekran kartı konusunda?

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 509184

Bu konuda 4255 TL bir adet sistem belirttim.

AMD Ryzen 1600 AF ve Gtx 1660 Super olan bir sistem bence daha mantıklı olur:

Bütçe yetiyorsa RAM eklemesi yapabilirsiniz.

Gtx 1660 Super ile bu yıl çıkacak Cyberpunk 2077 gibi oyunları rahat oynarsınız diye düşünüyorum.

AMD Ryzen 1600 AF ve GTX 1660 Super olan bir sistem bence daha mantıklı olur:

Bütçe yetiyorsa RAM eklemesi yapabilirsiniz.

GTX 1660 Super ile bu yıl çıkacak Cyberpunk 2077 gibi oyunları rahat oynarsınız diye düşünüyorum.

Kasa+PSU yerine Corsair Spec Delta daha mı mantıklı?

Kasa+PSU yerine Corsair Spec Delta daha mı mantıklı?
Kasa hava sirkülasyonu olarak iyi ama kaliteli olarak tabii ki bir Corsair değil. PSU konusunda kafanız rahat olabilir.

Aslında ilk başta Corsair Spec Delta 550W modelini koymayı düşündüm ama 700 TL altına pek bulamadım ama bulduklarımın satıcıları hakkında bilgim olmadığı için koymadım.

COOLER MASTER MB501L 600W Carbon USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA
Kasa olarak gözüme hoş gelen fazla sırıtmayan bunu buldum, ön tarafta fan takılı değil dezavantajı bu, 2 tane fan almak zorunda kalacağım.

Şimdilik tek 8 GB RAM yeterli diye düşündüm, yetersiz geldiğinde mecbur bir tane daha alıp takarım.

Sabit disk iyisi kötüsü nasıl olur bilmediğimden yeterli gelir düşüncesiyle bunu düşündüm.

SSD konusunda farklı şeyler söylediniz, en ekonomik çözümü nedir bunun? Hızlandırmak amaçlı düşünüyorum sistem hariç bir şey de kurmam.
Ryzen 5 1600 AF en iyi seçenek midir bu meblalarda?
Tavsiye ettiğiniz GTX 1660 bana hem maddi hem ihtiyaç olarak fazla gibi geldi ne seçmeliyiz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı