4000 TL Sistem Yükseltme

Erkan Toku

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Maden Mühendisi
Öncelikler herkese merhaba.

Mevcut sistemimin artık yeterli gelmemeye başladığını hissediyorum ve DDR4 bir sistem toplamak istiyorum. (Şu an DDR3 1600MHz) Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

İşlemci olarak Ryzen 5 3600, anakart olarak B450 çipset (Sizin marka model önerinize göre), RAM olarak da anakartım ne olacaksa desteklediği en yüksek frekansta çalışan 2x8GB bellek kullanmak istiyorum. Mevcut kasam Zalman Z3-Plus. Mevcut güç kaynağım 550W +80 sertifikalı bir güç kaynağı. Mevcut ekran kartım NVIDIA GTX 1650 Super. Yani arkadaşlar aklımdaki plan şu: GPU, PSU, kasa elimdekilerle devam ediyor, RAM, CPU, anakart üçlüsünü alarak sistemimi güncellemiş oluyorum.

Siz değerli arkadaşlarımın fikirleri nelerdir? Bütçe toplam 4000 lira ancak tabii ki ne kadar düşük bütçe ile bu işi halledersem benim için o kadar iyi. Şunu da belirtmek istiyorum ki herhangi bir ekipmanın herhangi bir aydınlatmaya sahip olması zerre umrumda değil. Aydınlatma seven arkadaşlara saygı duyuyorum ancak ben 1 lira dahi ödemek istemem bir ekipman parlıyor diye 😀 Ancak performansı etkileyen seçimler benim için para harcamaya değerdir. Sizlerden gelecek tavsiyeleri beklemekteyim. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parasının az olması daha iyiyse o sisteme gayet yeterli gelir şu parçalar;
Ryzen 5 1600 AF 12 nm 900 TL.
(Oyun için olacaksa Ryzen 3 3300x)

Gigabyte B450M S2H. 510 TL.

Kingston HyperX 3200 MHz DDR4 RAM. 680 TL.( 2 adet alırsan)
Toplam: 2090 TL.
Neden R5 3600 kullanmadım dersen ekran kartın 1650S. Eğer 1660 Ti veya 2060S olsaydı o işlemciyi kullanırdın 1650S için dediğim işlemci bile gayet yeterli.

Son düzenleme:
Öncelikler herkese merhaba.

Mevcut sistemimin artık yeterli gelmemeye başladığını hissediyorum ve DDR4 bir sistem toplamak istiyorum. (Şu an DDR3 1600MHz) bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

İşlemci olarak Ryzen 5 3600, anakart olarak B450 çipset (sizin marka model önerinize göre), RAM olarak da anakartım ne olacaksa desteklediği en yüksek frekansta çalışan 2x8GB bellek kullanmak istiyorum. Mevcut kasam Zalman Z3-Plus. Mevcut güç kaynağım 550W +80 sertifikalı bir güç kaynağı. Mevcut ekran kartım NVIDIA GTX 1650 Super. Yani arkadaşlar aklımdaki plan şu: GPU, PSU, kasa elimdekilerle devam ediyor, RAM, CPU, anakart üçlüsünü alarak sistemimi güncellemiş oluyorum.

Siz değerli arkadaşlarımın fikirleri nelerdir? Bütçe toplam 4000 lira ancak tabii ki ne kadar düşük bütçe ile bu işi halledersem benim için o kadar iyi. Şunu da belirtmek istiyorum ki herhangi bir ekipmanın herhangi bir aydınlatmaya sahip olması zerre umrumda değil. Aydınlatma seven arkadaşlara saygı duyuyorum ancak ben 1 lira dahi ödemek istemem bir ekipman parlıyor diye 😀 ancak performansı etkileyen seçimler benim için para harcamaya değerdir. Sizlerden gelecek tavsiyeleri beklemekteyim. Herkese iyi forumlar.

Oyun içinse her şeyden önce ekran kartı upgrade gerekiyor.

AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz AM4 35 MB Cache 65 W İşlemci 1.603,00 TL yerine 1.328,99 TL
MSI B450M-A PRO MAX DDR4 4133MHz (OC) AM4 Micro ATX Anakart 728,23 TL yerine 608,98 TL
XPG SPECTRIX D41 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz RAM[AX4U320038G16-DB41] 921,11 TL yerine 799,99 TL
Hocam bakabilirsiniz arkadaşlarımda baksınlar fikir sahibi olursunuz.

.
.
Alternatif:
.
.
(Bu RAM'ler sıvı soğutmalı RGB olduğu için seçmedim.

Parasının az olması daha iyiyse o sisteme gayet yeterli gelir şu parçalar;
Ryzen 5 1600 AF 12 nm 900 TL.
(Oyun için olacaksa Ryzen 3 3300x)

Gigabyte B450M S2H. 510 TL.

Kingston HyperX 3200 MHz DDR4 RAM. 680 TL.( 2 adet alırsan)
Toplam: 2090 TL.
Neden R5 3600 kullanmadım dersen ekran kartın 1650S. Eğer 1660 Ti veya 2060S olsaydı o işlemciyi kullanırdın 1650S için dediğim işlemci bile gayet yeterli.
Kıymetli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 👍 Ekran kartını önümüzdeki aylarda yükseltmek gibi bir durumum olduğu için hala Ryzen 5 3600 düşünmekteyim 😀 Anakart ve ram tavsiyenizi ise dikkate alacağım. Teşekkürler.
Oyun içinse her şeyden önce ekran kartı upgrade gerekiyor.
Dediğinizde haklısınız ancak şuan için ekran kartımın performansından memnunum. Ancak önümüzdeki aylarda neden olmasın 👍

Kıymetli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 👍 ekran kartını önümüzdeki aylarda yükseltmek gibi bir durumum olduğu için hala Ryzen 5 3600 düşünmekteyim 😀 anakart ve RAM tavsiyenizi ise dikkate alacağım. Teşekkürler.

Alınabilir tabii ki de ama eğer sadece oyun içinde 500 TL vermeye değmez. Ama gidip de RX 5700 XT alacaksanız ekran kartı olarak 3600 mantıklı.

Düşünceni beğendim. Performans odağı öncelikli olmalı.
3600Mhz 2x8GB RAM 800TL
Ryzen 5 3600X 1580TL

Ucuza kapatayım bana yetsin dersen:
Gigabyte B450 S2H 500TL

Yükte performans arıyorum dersen:
MSI B450 Tomahawk 1080 TL
MSI B450 Tomahawk Max

Ömürlük olsun, 2 işlemci 1 ekran kartı değiştireyim ama anakartım sabit kalsın dersen:
MSI X570 Gaming Edge Wifi 1750TL (Not: Bu anakartı tercih edersen işlemciyi bütçe kısıtlaması nedeniyle Ryzen 5 3600'e düşürebilirsin)
Kıymetli tavsileriniz ve alakanız için çok teşekkür ederim 👍

Hocam pek öneri yapmak istemem çünkü yakın zamanda DDR5 teknolojili RAM'ler çıkacak ee tabii o RAM'ler çıkınca anakartlar da yenilenecek belki beklemek ve daha sonrasında yükseltmek istersiniz ama şuan yükseltmek istiyorsanız önerim şu şekildedir;

İşlemci olarak BU 1580 TL
RAM BUNDAN 2 TANE 676 TL
Anakart BU 987 TL

Totalde 3243 TL yapıyor ancak fiyattan kısmak isterseniz işlemciyi 3600 alıp anakartı da daha ucuz modellere yönelebilirsiniz. Yalnız dikkatli olun anakartın AM4 soketli olmasına ve anakartın MHz değeriyle RAM'in MHz değeri uyumlu olsun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı