4000 TL'ye i7 4790K ve GTX970 Tabanlı Sistem Toplama

Haydar071

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC nasıl? Bu yaz almaya düşünüyorum ve ekran kartı başka marka alıyım mı? Yoksa bu marka iyi mi?
  • GIGABYTE Z97X Gaming 5
  • İntel Core i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz)
  • WD Black 1TB Performance Desktop Hard Drive: 3.5-inch, SATA 6 Gb/s, 7200 RPM, 64MB
  • Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD
  • Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming GDDR5 Pcie Video Graphics Card, 4GB
  • Corsair Vengeance Blue 8 GB (2X4 GB) PC3-12800 1600mHz DDR3 240-Pin SDRAM Dual Channel Memory Kit
  • Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler with 120mm PWM Fan
  • EVGA Supernova 850 B2 Power Supply 80PLUS Bronze Certified 850W ATX Power Supply with ATX12V

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence MSI GTX970 alınız, pek fark yaratmaz ama yazılımsal destek açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum, performans olarak dediğim gibi pek fark yok. Güç kaynağı abartı olmuş, 600W bile yeterli o sistem için, hatta fazla bile. @Ali Güngör'ün tavsiyesi, GIGABYTE Z97X GAMING 5 anakartlara revizyon farkları yüzünden güvenmediğini söylemişti, onun yerine ASUS Z97 PRO GAMER tercih edilebilir. Güle güle kullanın.

hepinize mesajlarınız için teşekkür ederim önerilerinizi uyguluyacağım bide ben bu pc yi oyun için aldığım için yayın video gibi şeyler olmadığı için i5 4690k almayı düşünüyorum sizce napıyım

Sadece oyun için alıyorsan i5 4690K yeterlidir fazlasıyla. İleride render gibi işlerle uğraşmayacaksan, i7 4790k'ya gerek yok, alabiliyorsan al. Bende yakında bir sistem toplayacağım, şuan render gibi işlerle uğraşmıyor ama bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum ve sistemi bir kere alacağım uzun süre değiştirmeyeceğim için i7 4790K tercih edeceğim. Render gibi işlerle uğraşabilirim, ama render için i5 4690K'da yeterlidir, profesyonel değiliz sonuçta.

ben de pc mühendisi olmayı düşünyorum ama (dalga geçmeyin :D)7.sınıfa gidiyorum ben üniversite kazanana kadar pc rahmetlik olur

ya zaten pc mühendisi kuzenim var pc yle bişeyler ögretmeye başladı abim gibidir netbeans biliyosan proglama falan ögretti yazın oyun falan yaptırcam sana diyo ama i 5 4690 k yeter heralde diye düşündüm

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı