4000 TL'ye i7-6700K sistem yükseltme

Bütçe
4000

ahmetalak44

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Şu anki sistemimin özellikleri:
  • i7 6700K 4 GHz.
  • ASUS Trooper B150 D3 1151p.
  • 8 GB DDR3 RAM 4+4 olarak.
  • ASUS 1660S ekran kartı.
  • 240 GB SanDisk SSD SATA.
Sistemim bu. Ekran kartımı değiştirmeden oyun oynarken yayın açmak ve oyunlarda da FPS düşmesi yemeden oynamak istiyorum. Ortalama bütçem 4000 TL.
Asıl kafama takılan AMD bir sisteme mi geçmek, yoksa çok gerek yok, Intel sistemde kalıp anakart ve RAM'lerimi üst modeli ile değiştirmek mi?
Bu konuda önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Merhaba,

Şu anki sistemimin özellikleri:
  • i7 6700K 4 GHz.
  • ASUS Trooper B150 D3 1151p.
  • 8 GB DDR3 RAM 4+4 olarak.
  • ASUS 1660S ekran kartı.
  • 240 GB SanDisk SSD SATA.
Sistemim bu. Ekran kartımı değiştirmeden oyun oynarken yayın açmak ve oyunlarda da FPS düşmesi yemeden oynamak istiyorum. Ortalama bütçem 4000 TL.
Asıl kafama takılan AMD bir sisteme mi geçmek, yoksa çok gerek yok, Intel sistemde kalıp anakart ve RAM'lerimi üst modeli ile değiştirmek mi?
Bu konuda önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

8 GB RAM alabilirsin veya direk 2x8 GB RAM de alabilirsiniz bunun üzerine 480 GB'lik bir SSD de iyi gidebilir onun haricinde de anakarta bakabilirsiniz fakat anakartlar dan ben hiç anlamam.

Hocam depolama konusunda sıkıntınız var mı? Eğer yoksa amd sisteme geçin bence. Üstüne bir de ramlari satıp 2x8 alırsanız mükemmel olur. Bütçe kalırsa depolama alırsınız.

Hocam en büyük farkı çift kanal 8+8 16gb ram ile alırsınız. Bunun üzerine yapacağınız harcamalar logaritma grafiği gibi performans/fiyat oranı gittikçe azalan harcamalar olur. Tavsiyem ram güncelledikten sonra eğer performanstan memnun değilseniz anakart ve işlemci soğutucusu, elinizdeki yetersiz kalacaksa veya güvenilir değilse bir güç kaynağı almanız olacak.

Sormak istediğim şu: Her halukarda yükselteceğim sistemimi. Anakart ve RAM'ı değiştirip zaten. Şu an işlemcim var. Onda mı kalayım yoksa anakart, RAM, işlemci değiştirip AMD'ye mi geçeyim?
Yani şu an elimdeki işlemci ile AMD Ryzen 5 3600 alsam çok bir değişim olacak mı? Onu merak ediyorum sadece. Depolamadan bir sıkıntım yok, ekran kartında da bir sorunum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sormak istediğim şu: Her halukarda yükselteceğim sistemimi. Anakart ve RAM'ı değiştirip zaten. Şu an işlemcim var. Onda mı kalayım yoksa anakart, RAM, işlemci değiştirip AMD'ye mi geçeyim?
Yani şu an elimdeki işlemci ile AMD Ryzen 5 3600 alsam çok bir değişim olacak mı? Onu merak ediyorum sadece. Depolamadan bir sıkıntım yok, ekran kartında da bir sorunum yok.
Hocam bu size bağlı. Eğer i7 6700k bana şu anlık yetiyor diyorsanız, anakart ve ram değiştirip ilerde 10 veya 11.nesil intel işlemcilere geçmek mantıklı olur. Eğer işlemci biraz düşük kalıyor diyorsanız direkt amd sisteme de geçebilirsiniz, ki Ryzen 5 3600 ile arasında fps olarak farkı var bu işlemcinin.

Hangi oyunu oynayacaksınız?
2 tane RAM.

Toplam: 3.264 TL.

Hocam elinizdeki işlemci, anakart ve RAM'ı satın.
Bu önerdiğim parçaların parası çıkmış olacaktor az da olsa.

Dosya Ekleri

• 1630142850017.png
    1630142850017.png
    58,2 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Uzun bir yol yapcam şimdi size :)

Elinizdeki ekran kartı ikinci elde 4.5k eder onu satın. Bütçe 8.5k oldu

İkinci el bir 1050ti alın 1.5k. Bütçe 7k kaldı

Elinizdeki sisteme 1050ti takıp yaklaşık 4k ya satarsınız. Bütçe 11.5k oldu.

11.5k ile 5600x + 3060 ti li hazır sistem alırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı