4000 TL'ye piyasadaki en düzgün monitör

Karayel51

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2020
Mesajlar
460
Hangi markaya bakarsam bir sıkıntısı var. Yok ışık sızıyor. Yok HDR gerçek değil. Yok bulutlanma var. AMD sistemde kullanılabilecek düzgün bir monitör yok mu? Bütçe 4000TL.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TN Panel: Çöp renkler, çok az ghosting.
VA Panel: Biraz ghosting, biraz ışık sızması, ölü piksel, tatmin edici renkler.
IPS Panel: Gerçekçi renkler, ışık sızması, bulutlanma, kötü siyah renkler, ölü piksel, bir miktar ghosting.
OLED Panel: Gerçekçi renkler, gerçek siyahlar, sıfır ışık sızması, sıfır bulutlanma, sıfır ghosting, yanma problemi.

Maalesef şuan için kusursuz bir monitör yok. Eğer gerçekten iyi bir monitör istiyorsanız birkaç yıla kadar yanmayan OLED diyebileceğimiz Micro-LED monitörler çıkacak, onları beklemeniz gerekiyor.

HDR meselesine gelirsek piyasada gerçek HDR diyebileceğimiz monitör yok. Yarı HDR diyebileceğimiz monitörler var, onların fiyatları da çok yüksek. Ayrıca düşük fiyatlı olan monitörlerde kullanılan çakma HDR da hiç olmamasından iyidir.

Şimdi monitör alacaksanız ve AMD ekran kartı kullanıyorsanız FreeSync destekli bir monitör işinizi görecektir. Işık sızması, ölü piksel gibi durumlar şansa bağlı olduğundan monitörü internet üzerinden müşteri memnuniyetine önem veren bir mağazadan alırsanız 14 gün iade hakkınız oluyor, bir sıkıntı çıkarsa iade edersiniz. Monitör panelini de kullanım amacınıza göre seçebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı