4000 TL'ye Telefon Önerisi

ai.Wxby

Kilopat
Katılım
11 Nisan 2016
Mesajlar
241
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Profil Kapağı
1524848434
Esenlikler,

Mevcut telefonumun 6. senesi dolacak ve kendisini bırakmam için bana adeta yalvarıyor. Mevcut şartlarda telefon almayı hiç istemezdim fakat şu anki telefonuma güvenmiyorum, yarı yolda bırakma olasılığı iyice yükseliyor. Mümkünse 4.000, değilse ₺4500~ değerinde telefon önerilerinizi alabilir miyim?

Telefonumu şu durumlarda kullanıyorum:
  • Ciddi sürelerde görüntülü görüşme. Bu hem kişisel hayatımda hem de işimde yaygın bir durum.
  • Google Haritalar, Google Çeviri, Gmail, Mobil Bankacılık gibi uygulamaları sıklıkla kullanıyorum. Yer ihtiyacım oluyor. Bunların içinden en önemlisi Google Haritalar. Hayatımı çoğu kez kurtardı. En çok değer verdiğim o. Ekstra olarak bankacılık işlemleri için NFC destekli bir cihaz harika olurdu fakat bu bütçede bulamayacağımı biliyorum.
  • Oyun oynamam. Hiç ihtiyacım yok.
  • Telefonumun sık kullanımda (WhatsApp, Google Haritalar, Google Meet, LinkedIn; video izlemek yok, oyun yok.) 8-10 saati çıkarmasını isterim açıkçası. Bu olmasa bile ne kadar hızlı şarj olabilirse o kadar güzel olur.
  • Ses kalitesine dikkat ediyorum. Şu anki telefonumda normal aramalarda (üçüncü parti uygulama olmadan) karşı tarafın sesi çok boğuk geliyor.
  • Kamerasının odaklanma probleminin olmamasını isterim açıkçası. Evet, kamera için bütçeyi arttırmak gerekiyor fakat görüşmelerimde çamur gibi olmasın, karşımdaki kişi bana baktığında karşısında Ork görmesin bi' zahmet. Odak konusunda da; kimi zaman müşteri ekranımdaki bir kısmı ya da bir kağıtta yazılan yerleri çekiyorum. Çok yakınlaştırmam gerektiğinde şu anki telefonumun kamerası odaklayamıyor.
  • Sıfır olmalı. Kesinlikle ikinci el kabul etmiyorum. İthalatçı garantili ürünlere de güvenmiyorum.
  • En önemlisi: Ülkenin ve ekonomisinin bu hale gelmesi beni derinden üzüyor.
Şimdiden yardımlarınız için minnettarım.
Esen kalın.
 
4500 TL civarına Note 10s.
5600 TL civarına A52 öneririm.
5000 TL civarına OnePlus Nord N10.
A52'nin fiyatına M52 var hocam. İkisinin arasındaki fark tam olarak nedir? Benim kullanım senaryolarıma hangisi uyar sizce? Bütçemi arttırma imkanı doğdu da.
 
Senin isteklerine daha fazla uyacak model A52.
Peki hangi açılardan düşündünüz hocam? Mesela hangi isteğimi M52 karşılamaz da A52 karşılar? Bir de M52 5000 mAh iken A52 4500 mAh. Biraz araştırınca sizin de M52'nin donanım ve performans olarak biraz daha önde olduğunu okudum. Bu yorumların arasında sizin yorumunuz da vardı. Merak ettim. Telefonlar hakkında hiç bilgim yok o yüzden biraz fazla soru soruyorum.
 
Kamera ve ses kalitesi açısından A52 isteklerinizi karşılar. Stereo hoparlör var, M52 modelinde ise mono hoparlör mevcut. Mikrofon kalitesi nasıl bilemiyorum. Geçen bir arkadaşım A52 modelinin sesi boğuk diye garanti gönderdi. Ancak kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
 
Kamera ve ses kalitesi açısından A52 isteklerinizi karşılar. Stereo hoparlör var, M52 modelinde ise mono hoparlör mevcut. Mikrofon kalitesi nasıl bilemiyorum. Geçen bir arkadaşım A52 modelinin sesi boğuk diye garanti gönderdi. Ancak kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Hocam yoğunluktan size geri dönemedim fakat telefonu aldım. A52 almaya karar verdik. İki gün önce teslim aldım ve kullanmaya başladım. Eski telefonum Samsung Galaxy J7 idi. Ondan, A52'ye geçince aradaki fark muhteşem hissettirdi :) Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı