4000 TL'ye VDSL2 modem önerisi

Bütçe
3000-4000

Sagolera

Centipat
Merhabalar, uzun suredir ayni modemi kullandigimiz icin modem degistirme karari aldik. Onceligimiz cekim gucunun yuksek olmasi extra olarak da arayuzu falan iyi olursa memnun oluruz. 100mbps vdsl2 altyapiya sahibim, onerebileceginiz modem var midir?

Merhabalar, uzun suredir ayni modemi kullandigimiz icin modem degistirme karari aldik. Onceligimiz cekim gucunun yuksek olmasi extra olarak da arayuzu falan iyi olursa memnun oluruz. 100mbps vdsl2 altyapiya sahibim, onerebileceginiz modem var midir?

Merhaba, uzun suredir ayni modemi kullandigimiz icin modem degistirme karari aldik. Onceligimiz cekim gucunun yuksek olmasi extra olarak da arayuzu falan iyi olursa memnun oluruz. 100Mbps VDSL2 altyapiya sahibim, onerebileceginiz modem var midir?

Elindeki modemin modeli nedir ve cihazın sadece çekim gücünden mi şikayetçisin kablolu bağlanırken sorun çıkartıyor mu ayrıca modem evin ortasındamı yoksa uç kısmındamı konumlanıyor ve evin kaç m².

Elindeki modemin modeli nedir ve cihazın sadece çekim gücünden mi şikayetçisin kablolu bağlanırken sorun çıkartıyor mu ayrıca modem evin ortasındamı yoksa uç kısmındamı konumlanıyor ve evin kaç m².
Elimdeki modem airties 5650v3. Cekim gucunden asiri fazla rahatsizim, kabloluda sorun yok, evin ortasinda modem, ev 130 olmasi lazim.

Wifi ve ethernet ile bagli iken hiz testi sonuclariEki Görüntüle 2620805
Eki Görüntüle 2620806
Not: Modemin dibindeyken olcum yapilmistir. Altyapi 90mbps.

Bunun 3611 versiyonu cikmis sanirim, cok bir fark var mi?

Elimdeki modem AirTies 5650v3. Cekim gucunden aşırı fazla rahatsizim, kabloluda sorun yok, evin ortasinda modem, ev 130 olmasi lazim.

Wi-Fi ve Ethernet ile bagli iken hiz testi sonuclariEki Görüntüle 2620805
Eki Görüntüle 2620806
Not: Modemin dibindeyken olcum yapilmistir. Altyapi 90Mbps.

Onu görmedim. Wi-Fi olarak fark eder. Biraz daha iyi. Alabiliyorsan onu al.

Elimdeki modem AirTies 5650v3. cekim gucunden aşırı fazla rahatsizim, kabloluda sorun yok, evin ortasinda modem, ev 130 olmasi lazim.

Wi-Fi ve Ethernet ile bagli iken hiz testi sonuclariEki Görüntüle 2620805
Eki Görüntüle 2620806
Not: Modemin dibindeyken olcum yapilmistir. Altyapi 90Mbps.

Modemin köprü modu talimatını internette bulamadım chatgbt ye sordum ama şunu deneyip cihazda köprü veya bridge modu yazan bir seçenek var mı kontrol eder misin ama o ayarı yapma sadece var mı bak eğer varsa çok daha ucuza çok daha iyi seçenek mevcuk Xiaomi AX3000t alıp cihaza OpenWrt kurup WAN portuna PPPoE bilgilerini girerek routerı ana cihaza çevirebilirsin modem sadece kablo görevi görür aynı şekilde 75 Mbit interneti böyşe kullanıyorum ev 100 m² cihaz evin ortasında konumlandırılmış aşırı memnunum.
20251006_143541.jpg

Bu da köprü modu talimatı bunu kontrol et var mı.
Arayüzde genellikle İnternet Ayarları, WAN veya Gelişmiş Ayarlar başlıkları altında bulunan bağlantı ayarlarını bulun.
* Mevcut internet bağlantı profilinizi (genellikle PPPoE veya ADSL/VDSL bağlantınızın bulunduğu yer) bulun ve Düzenle seçeneğine tıklayın.
* Bağlantı türü ayarlarında (bazı modemlerde Encapsulation veya Protocol olarak geçer):
* Çalışma Modunu (Mode) "Köprü" (Bridge) veya "Bridge Mode" olarak seçin.
* PPPoE (Kullanıcı adı/şifre) ayarlarını ve diğer tüm protokol ayarlarını devre dışı bırakmış olacaksınız.

Modemin köprü modu talimatını internette bulamadım chatgbt ye sordum ama şunu deneyip cihazda köprü veya bridge modu yazan bir seçenek var mı kontrol eder misin ama o ayarı yapma sadece var mı bak eğer varsa çok daha ucuza çok daha iyi seçenek mevcuk Xiaomi AX3000t alıp cihaza OpenWrt kurup WAN portuna PPPoE bilgilerini girerek routerı ana cihaza çevirebilirsin modem sadece kablo görevi görür aynı şekilde 75 Mbit interneti böyşe kullanıyorum ev 100 m² cihaz evin ortasında konumlandırılmış aşırı memnunum.Eki Görüntüle 2620812
Bu da köprü modu talimatı bunu kontrol et var mı.
Arayüzde genellikle İnternet Ayarları, WAN veya Gelişmiş Ayarlar başlıkları altında bulunan bağlantı ayarlarını bulun.
* Mevcut internet bağlantı profilinizi (genellikle PPPoE veya ADSL/VDSL bağlantınızın bulunduğu yer) bulun ve Düzenle seçeneğine tıklayın.
* Bağlantı türü ayarlarında (bazı modemlerde Encapsulation veya Protocol olarak geçer):
* Çalışma Modunu (Mode) "Köprü" (Bridge) veya "Bridge Mode" olarak seçin.
* PPPoE (Kullanıcı adı/şifre) ayarlarını ve diğer tüm protokol ayarlarını devre dışı bırakmış olacaksınız.
Hocam teşekkür ederim ama modemi degistirmem gerekiyor. 10yili aşkın süredir kullanimda ve artık ölü durumda neredeyse. Ve yer kirliligi de olacak boyle, ilerde mesh sistem kurmayi düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı