40000₺ ilk PC toplama

Bütçe
40Bin

mhkorkun

Centipat
Daha fazla  
İlk defa PC topluyorum, hepinize teşekkür ederim Technopat'taki araştırmalarıma kadar bu konularda bilgisizdim, şu an tüm bileşenlerin seçimini yaptım ancak görüşlerinize göre değiştirebilirim.
Oyun odaklı, yayın yapabileceğim ve beyaz görsellik ön planda bir sistem kurmak istiyorum. Bileşenlenler hakkında yorumlarda ve tavsiyelerde bulunmanızı bekliyorum. Ayrıca parçaların bildiğiniz olası herhangi bir problemi varsa belirtirseniz sevinirim. 🙏
  • AMD Ryzen 5 5600X işlemci.
5800X ile arasında kararsız kaldım, 1080p yayın falan açarsam 5600X yeterli olur mu? Oyun, yayın ve günlük işlerde 8 çekirdeğe ihtiyaç var mı? Ayrıca başlangıçta 12400F almayı düşünüyordum Valorant gibi oyunlarda FPS değerlerinde 5600X çok daha önde olduğu için vazgeçtim, 5600X in 12400F e göre Valorant'ta bu kadar önde olmasının sebebi nedir? Aynı fiyatlarda daha iyi bir işlemci var mı?
  • ASUS ROG STRIX 3070 beyaz ekran kartı.
1080p 240Hz monitör alacağım, genellikle Valorant oynayacağım ancak hikayeli oyunları da oynarım. Onlarda da 60FPS üstü alabileceğim için sizce daha üst seviye bir ekran kartına gerek var mı? 1080p yayında herhangi bir FPS düşmesi, kasılma vs olur mu?
  • ASUS ROG STRIX B550-A anakart.
Beyaz detaylı, benzer fiyatta daha iyi bir anakart var mı?
  • Corsair H150i Elite Capellix beyaz sıvı soğutucu.
Beyaz renk 360mm daha iyi bir sıvı soğutucu var mı?
  • 4X Corsair Vengeance RGB Pro beyaz 8 GB 3200MHz CL16 RAM.
3200MHz CL16 RAM yeterli mi? Aynı fiyatlarda performans açısından daha iyi beyaz RAM var mı?
  • 2X Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD.
Sizce bu fiyatlarda daha iyisi var mı?
  • Corsair RM750X beyaz güç kaynağı.
RM850X için daha fazla para vermeye gerek var mı yoksa 750 yeterli mi? Daha iyi beyaz PSU var mı?
  • Phanteks P600s mat beyaz kasa.
Şu anda Türkiye'de mat beyaz rengi yok, distribütörü ile iletişime geçtim haber bekliyorum. Eğer yurt dışı siteden alırsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
  • Corsair SP120 RGB Elite kasa fanı.
Egzoz fanı olarak arkaya takmayı düşünüyorum, sıvı soğutucum ile görsel bütünlük olması için bu fanı seçtim. 140mm taksam sıvı soğutucunun fanları 120mm olduğu için görsel açıdan uyumsuzluk olur mu, büyük ve itici durur mu? Ayrıca kasamın önünde 3adet 140mm dahili fanı olacak. Hava sirkülasyonu açısından öndeki 3 fandan farklı olması problem olur mu? Son olarak 120mm ve 140mm egzoz fan arasında performans farkı ne derece olur?

Şimdiden yanıtlayanlara teşekkür ederim.

Beyaz renk seviyorsunuz sanırım.
Ram 32GB olacak şekilde 2 adet alın.
38.243₺

Beyaz renk seviyorsunuz sanırım.
RAM 32 GB olacak şekilde 2 adet alın.
38.243₺

Attığınız kasa görsel açıdan bana hitap etmiyor, benim için görsellik önemli, kasanın içi bir bütün olarak gözüksün istiyorum o yüzden 2x16 yerine 4x8 RAM kullanmayı tercih ettim ama ne kadar performans kaybı yaşarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınız kasa görsel açıdan bana hitap etmiyor, benim için görsellik önemli, kasanın içi bir bütün olarak gözüksün istiyorum o yüzden 2x16 yerine 4x8 RAM kullanmayı tercih ettim ama ne kadar performans kaybı yaşarım?

Kasa biraz da tercih meselesi ve 2x8 RAM'den 2 adet alın derken 4x8'den bahsediyorum zaten. :)

@feahleinda_ neyi beğenmediğinizi açıklar mısınız lütfen?

Seçili güç kaynağı yok ve seçince 42K oluyor.

Kasa biraz da tercih meselesi ve 2x8 RAM'den 2 adet alın derken 4x8'den bahsediyorum zaten. :)

@feahleinda_ neyi beğenmediğinizi açıklar mısınız lütfen?

Seçili güç kaynağı yok ve seçince 42K oluyor.
Hocam kasa içerisinde güç kaynağı var. Ha ne kadar iyidir bilemem, normalde güç kaynaksız kasada oluyordu ve onu seçip + güç kaynağı seçebiliyordun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçeye 3070 sistem dizmek paraya hakaret olur. Beyaz diye performansdan vazgeçmeyin. Seçilen parçalar gereksiz pahalı, ROG ve beyaz sistem toplamak kafadan en az 7-8k kayıp demek. 1080p 240Hz oynayacağınızı belirtmiştiniz ama bu fiyata 3080/Ti-6900xt sistem dizilir. Bu ekran kartları minimum 2K kartlar. Fiyatın hepsini kullanmayarak 3070 de toplayabilirsiniz, onu 1080p kullanırsınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı