40000₺ ilk PC toplama

Bütçe
40Bin
Sağol hocam ama beyaz istiyorum. Bu kadar para vermişken her baktığımda “Aman aman bu ne güzellik.” demek istiyorum.😂
Kasa biraz da tercih meselesi ve 2x8 RAM'den 2 adet alın derken 4x8'den bahsediyorum zaten. :)

@feahleinda_ neyi beğenmediğinizi açıklar mısınız lütfen?

Seçili güç kaynağı yok ve seçince 42K oluyor.
Pardon yanlış anlamışım.😅
@messinicocugu hocam yardımcı olacaktır.

Bu kadar yüksek bütçede 3070 almayın.
Hocam 1080p oynayacağım için bana hangi oyunu oynarsam oynayayım üstüne yayın bile yapsam yetmez mi?
Bu bütçeye 3070 sistem dizmek paraya hakaret olur. Beyaz diye performansdan vazgeçmeyin. Seçilen parçalar gereksiz pahalı, ROG ve beyaz sistem toplamak kafadan en az 7-8k kayıp demek. 1080p 240Hz oynayacağınızı belirtmiştiniz ama bu fiyata 3080/Ti-6900xt sistem dizilir. Bu ekran kartları minimum 2K kartlar. Fiyatın hepsini kullanmayarak 3070 de toplayabilirsiniz, onu 1080p kullanırsınız.
Hocam açıkçası benim için teknolojik aletlerde kalite önde geliyor. Biraz performansı az alırım ama bir kez alacağım için en kalitelisi olsun sonra arıza vs kafam ağrımasın, arıza olsa bile firma beni üzmeden çözsün derdindeyim. Bu kafada olmasam ekran kartına en az 20k ayırır diğer parçaları daha ucuz seçerdim, bu yüzden Rog seçtim ayrıca beyaz konusunda takıntılıyım. Son olarak 3070 fps açısından 1080p için bana yeter diye öğrendim öyle değil mi?

Sağ ol hocam ama beyaz istiyorum. Bu kadar para vermişken her baktığımda “Aman aman bu ne güzellik.” demek istiyorum.😂

Pardon yanlış anlamışım.😅

Hocam 1080p oynayacağım için bana hangi oyunu oynarsam oynayayım üstüne yayın bile yapsam yetmez mi?

Hocam açıkçası benim için teknolojik aletlerde kalite önde geliyor. Biraz performansı az alırım ama bir kez alacağım için en kalitelisi olsun sonra arıza vs kafam ağrımasın, arıza olsa bile firma beni üzmeden çözsün derdindeyim. Bu kafada olmasam ekran kartına en az 20k ayırır diğer parçaları daha ucuz seçerdim, bu yüzden ROG seçtim ayrıca beyaz konusunda takıntılıyım. Son olarak 3070 FPS açısından 1080p için bana yeter diye öğrendim öyle değil mi?

RTX 3070 1080p ultrada sizi hiç üzmez.

Önerdiğiniz sistem uygun değil. 40k fiyata 3070 öneriyorsunuz sonra RAM 32 GB olmaz diyorsunuz.

32 GB RAM olmaz diye nerede dedim? Ha eğer "RAM miktarından veya İşlemciden kısmak zorunda kalır" sözümden bahsediyorsan eğer buyurun konu sahibini tatmin edebilecek bir sistem dizin. Tek önceliğiniz performans ama konu sahibi göze hitap eden yayın yapabilecek 1080p Ultra'da uzun süre götürecek bir PC istiyor. İlla 3080 olsun demiyor ki. :) Kendi oluşturduğu sisteminde de 3070 tercih etmiş...

Geriye kalan 2239 TL ile SSD alabilirsin HDD alabilirsin kasa değiştirebilirsin.
Beyaz istiyorum hocam teşekkürler.
SEKIRA 9T12-3080 - Game Garaj biraz ekleme yapılabilirse geleceğe dönük bir sistem olur 6-8 yıl rahat kısmadan ellemeden oynayabilirsiniz.
Beyaz sistem kurmak istiyorum, sağolun yine de hocam.
RTX 3070 1080p ultrada sizi hiç üzmez.

32 GB RAM olmaz diye nerede dedim? Ha eğer "RAM miktarından veya İşlemciden kısmak zorunda kalır" sözümden bahsediyorsan eğer buyurun konu sahibini tatmin edebilecek bir sistem dizin. Tek önceliğiniz performans ama konu sahibi göze hitap eden yayın yapabilecek 1080p Ultra'da uzun süre götürecek bir PC istiyor. İlla 3080 olsun demiyor ki. :) Kendi oluşturduğu sisteminde de 3070 tercih etmiş...
Teşekkür ederim, düşüncelerime tercüman oldunuz. 🙏🏻

Beyaz istiyorum hocam teşekkürler.

Tamam kasa değiştir dedim kalan 2239 TL ile.
Konu sahibinin asıl amacı yayın yapabileceği bir PC toplamak... Eğer 3080/ti almak isterse RAM miktarından veya işlemciden kısma yapmak zorunda kalacaktır.

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz, RTX3080 Ti 12GB, 32GB DDR4, 500GB SSD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Bilgisayarı - Bilgisayar | Teknobiyotik istediği işlemci ekran kartı 3080 Ti RAM 32 GB? Kasa değiştirebilir 2239 TL ile.

Rica ederim hocam, maalesef sosyalde çoğu üye "En iyi sistemi ben topladım!" yarışına girip kullanıcı isteklerini göz ardı edebiliyorlar...
Hocam 5800xin fazladan iki çekirdeği gerekli mi benim kullanım amacıma? 5600x herhangi bir durumda yetersiz kalır mı?
Tamam kasa değiştir dedim kalan 2239 TL ile.

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz, RTX3080 Ti 12GB, 32GB DDR4, 500GB SSD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Bilgisayarı - Bilgisayar | Teknobiyotik istediği işlemci ekran kartı 3080 Ti RAM 32 GB? Kasa değiştirebilir 2239 TL ile.
Hocam diğer parçalar bu sefer kalitesiz kalıyor, üstüne sistemimin yapabileceğim tüm parçalarını beyaz yapmak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı