4000TL bütçe ile oyun bilgisayarı

makine2014

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar bütçem 4000TL.Aslında klavye+fare de buna dahil ama biraz esnetebilirim.
J7r6Lq.jpg

Yardım istediğim başka yerlerden toplanan makine de bu.Yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin.

Yardımlarınız için teşekkürler.Ancak 16gb altında ram düşünmüyorum müzik programlarım ve videolar için de aynı makineyi kullanacağım.
Ekran kartı için gtx 980 çok pahalı oluyor :(
İşlemci için i7 4790 alacağım sanırım OC falan uğraşamam bilmiyorum zaten

Bana şuan için 16gb ram mantıksız geliyor, 8gb ramın sana rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum.
Ayrıca 4000TL'lik bir bütçen var ise gtx 970 yerine gtx 980 alman çok mantıklı olur.
Bu açıdan bakarsak eğer JaroxJamaica'nın topladığı sistem, sizin için gayet iyi bir sistem.

i7 bence oyun için gereksiz, i5 gayet yeterli.Bunun dışında OC yapmacaksanız benim topladığım sistemde 4690k yerine 4690 alınarak ekran kartından biraz kısılarak ve SSD çıkarılarak arkadaşların da dediği gibi gtx 980 eklenebilir.

Oyun için gereksiz olduğunu düşünüyorum asıl gücü ekran kartından alıyor sonuçta, işlemciden değil. Ben i5'in gayet yeterli olacağını düşünerekten i5 koymuştum, tabi ki isterseniz i7 koyun. Tercih meselesi. Benim topladığım sistemi tamamen unutun zaten, OC yapılmayacakmış. İsteklerinizi göz önüne alaraktan yeni bir sistem topladım. Bence 8 gb ram yeterli olacaktır ama genede sizin tercihiniz. Gtx 980 pahalı olduğunu söylemişsiniz, haklısınız gtx 970 ile arasında ortalama 700 lira fark var ve bu fiyata değecek bir performans farkı yok bence, ortalama 5-10 fps'lik fark var. İşlemci i7 istemişsiniz tercih gene sizin neden olmasın. Son olarak da 4790k ile 4790 arasında şu anda vatan'da şuan 40 liralık bir fark var almışken 4790k almak daha iyi olur bence, ilerde OC yapmayı düşünebilirsiniz. OC yapılmayacak ise soğutucu şart değil ama 50 lira daha verip işi garantiye almak istedim. İsterseniz de SSD ekleyebilirsiniz. (gtx 970 koyunca sistemden bir şeyler kısılmak zorunda kalınmıyor.) Sistem şöyle;
sistem 9.png

Anakart:Gigabyte GA H97 D3H
Ekran kartı:Gigabyte GTX970 GV-N970WF3OC-4G ile MSI arasında ne fark var onu çözemedim.
İşlemci:OC ile uğraşmam gerçekten.i7 almam bana oyun açısından bir fayda sağlayacaksa tamam i7 ama sağlamayacaksa i5 4690
Bellek:Corsair vengeance pro (2x4)8GB CL9
*2-3 yıla DDR4 bellekler yaygınlaşır diye düşünüyorum onlar yaygınlaşana kadar da yapılacak oyunların isteyeceği bellek 8gb'ı geçmez bence.Ha oldu da geçti o zaman gider ek bellek alır takarım diye düşünüyorum.
Soğutucu:Cooler master hyper 212 aşırı oluyor sanırım işlemci için dolayısıyla blizzard t2 mini tamamdır.
Monitör:Bunun için aoc g2460pqu düşünmüştüm bu sistemin sağlayacağı en iyi görüntüyü alabilmek için ancak fiyat uçuyor iyice.O yüzden FPS oyuncusu için tavsiyelerinize açığım.
Bu 5 parça haricindekiler zaten fazla bir şey tutmuyor.Düşüncelerimi açıkça yazdım,sizin görüşlerinize açığım tavsiyelerinizin devamını bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı