4000TL CPU + anakart + RAM önerisi

Yiğit Girginel

Decapat
Arkadaşlar ekran kartı GTX1050 Ti Power 500W diye hatırlıyorum. İşlemci + anakart + RAM değiştirmek istiyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
RAM: https://www.hepsiburada.com/g-skill...z-ddr4-ram-f4-3000c16d-16gvrb-p-HBV00000HTMPV
Anakart: GIGABYTE B450M-H, 2xDDR4, M.2, D-SUB, HDMI, AM4 Soket Anakart

Bu parçaları alıp taksam bir problem olur mu sizce?

Ya da daha iyi bir öneriniz var mı bu fiyat aralığında?

Bu RAM daha ucuz. Bundan 2 tane al.

Bunun dışında anakart olarak bunu alman daha mantıklı.

Neden mantıklı? Çünkü BIOS Flashback tuşu var, işlemci takılı olmasa bile BIOS güncellemesi yapabileceksin.

Senin attığın Gigabyte B450M-H model anakartta bu özellik olmadığı için ya daha eski nesil bir işlemci takıp BIOS güncelleyip ondan sonra 5500 takman gerekecek ya da anakartı servise BIOS güncellemesi için yollaman gerekecek. B450M-K II'deki bu özellik, bunlarla uğraştırmayacak.

RAM'i bundan iki tane al toplam 1000 TL.

Anakartı da buradan daha ucuza alabilirsin.

Ryzen 5500 ile güzel sistem olur.

Bu RAM daha ucuz. Bundan 2 tane al.

Bunun dışında anakart olarak bunu alman daha mantıklı.

Neden mantıklı? Çünkü BIOS Flashback tuşu var, işlemci takılı olmasa bile BIOS güncellemesi yapabileceksin.

Senin attığın Gigabyte B450M-H model anakartta bu özellik olmadığı için ya daha eski nesil bir işlemci takıp BIOS güncelleyip ondan sonra 5500 takman gerekecek ya da anakartı servise BIOS güncellemesi için yollaman gerekecek. B450M-K II'deki bu özellik, bunlarla uğraştırmayacak.

Arkadaşın attığı anakart linkinde yani bizdehesaplı sitesinde direkt Ryzen 5000 serisi uyumlu BIOS ile gelir diye belirtmişler. Yani sorun yaşamaz aslında dediği yerden alırsa. Tabii senin attığına da bakılabilir. Benim attığım linktekilerin BIOS'u güncel mi geliyor fikrim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı