4000TL Sistem tavsiyesi

Hayat Recep Baltaş, Ali Güngör'ün söylediklerinden ibaret değildir. Tecrübelerden ibarettir. Bende hem SSD hemde mekanik disk var. Oyunları mekanik diske kuruyorum. Yarın birgün dosyalar şiştiğinde yedeklemek için disk aramaya başlarsınız. Bütçe yoksa SSD herzaman ikinci plandadır. İllaki olsun diyorsanız 240ssd+1tb ikilisi yapmanız gerekir. Herkesin kendi tecrübeleri var saygı duymamız gerekir. Ben yıllardır fiyat performans çizgisinde alım satım yaptım öylede devam edecek. Minumum bütçe maksimum performans için uğraşıyoruz. Bu bütçeye Rx590 yeterli olacaktır. Belki ikinci elden gtx 1070,1080 düşünülebilir. Bütçe olarak 1660ti geçemiyorsanız rx590 yeterlidir. 8gb modelleri tercih edin.

Bu arada anakartı gigabyte önermiyorum. msi yada asus tercih edebilirsiniz.

Hayat Recep Baltaş, Ali Güngör'ün söylediklerinden ibaret değildir. Tecrübelerden ibarettir. Bende hem SSD hemde mekanik disk var. Oyunları mekanik diske kuruyorum. Yarın birgün dosyalar şiştiğinde yedeklemek için disk aramaya başlarsınız. Bütçe yoksa SSD herzaman ikinci plandadır. İllaki olsun diyorsanız 240ssd+1tb ikilisi yapmanız gerekir. Herkesin kendi tecrübeleri var saygı duymamız gerekir. Ben yıllardır fiyat performans çizgisinde alım satım yaptım öylede devam edecek. Minumum bütçe maksimum performans için uğraşıyoruz. Bu bütçeye Rx590 yeterli olacaktır. Belki ikinci elden gtx 1070,1080 düşünülebilir. Bütçe olarak 1660ti geçemiyorsanız rx590 yeterlidir. 8gb modelleri tercih edin.

Bu arada anakartı gigabyte önermiyorum. msi yada asus tercih edebilirsiniz.
Sapphire RX590 nasıldır kronik bir ısınma sorunu vs var mı acaba ? Onu almayı düşünüyorum.

Depolama olarak ben 200-300gb arası kullanıyorum şuan 2 yıllık bilgisayarımda 1tb hdd var çoğu alan boş.
480gb yeteceğini düşünüyorum olurda ilerde yetmezse de bir 480gb daha alırım.

Sapphire RX590 nasıldır kronik bir ısınma sorunu vs var mı acaba ? Onu almayı düşünüyorum.

Depolama olarak ben 200-300gb arası kullanıyorum şuan 2 yıllık bilgisayarımda 1tb hdd var çoğu alan boş.
480gb yeteceğini düşünüyorum olurda ilerde yetmezse de bir 480gb daha alırım.

Rx590 güç tüketimi yüksektir. Rx580 ile arasında çok az fark var 3-5 fps diyebilirim. Eğer fiyat farkı fazlaysa kesinlikle rx580 alın. Hemen hemen aynı performansı alacaksınız çünkü. Isınmaya gelince 590 tdp değeri 225w, rx580 185w güç çekiyor. İki fanlı modeller oyun testlerine baktığımızda 75 derece ortalama sıcaklığı var. Maalesef amd 590 modelinde çuvalladı. Neden dersen 580 ile arada çok az fark var ve Nvidia ya rakip olamıyor maalesef 1070 açık ara önde, 1060 dan da iyi.

Sanırım almayı düşündüğünüz pulse modeli, bencede en doğru karar bu gözüküyor. Nitro için verilen farka değmez.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı