400TL i5 9400F için fan önerisi

O kadar ön yargılı olmayın. Dediğiniz Zalman soğutucu emin olun bundan çok daha kötü. 2 ısı borulu modele 200 TL verilmez.
Hocam ben bu modeli X4 860K ve i3 9100F işlemcide kullandım. Evet iki ısı borulu. Fakat özellikle X4 860K işlemcide olan soğutma performansı çok iyiydi. 4.5 Ghz overclock edilmiş X4 860K işlemci tam yükte 65-68 derece arasında oluyordu ve sıfır hava akışı olan bir kasada. İ3 9100F işlemcide ise tam yükte 60-65 dereceyi geçmiyordu o yüzden bu soğutucuyu tavsiye ettim. Ben 130 TL almıştım 6 ay önce. Evet 200TL baya fiyatı artmış.

Bu forumda ki birkaç konuya daha bakarak Ramtech T6 işlemci fanını sipariş ettim bugün geldi taktım fakat biraz zahmetli oldu öndeki fan ve ekran kartı kilit kısımları kesiyordu mecbur çıkarttım hazır çıkartmışken diğer parçaları da ayırıp iyice temizledim. Fakat hakikaten ön yargılıymışım fanların pervaneleri beklediğimden daha kaliteli çıktı. Boşta 35-40 derecelerde olan bilgisayar 30 derecelere düştü. AIDA64 ile işlemci kararlılık testi ise eski stok fan ile 3 dakikada 74 dereceye çıkmıştı fakat bu fan ile 15 dakika test ettim 60 derecedeydi. Fanın stok fana göre bir tık sesi fazla ama alışılabilir.

Bu arada benim 2 adet sorum olacaktı.
Birincisi bu fanın ışıklarını söndüremiyor muyuz? Ben LED sevmiyorum.
İkincisi ise bu AIDA64 programında işlemci ile ilgili başka değerlerde mevcut. Mesela CPU package, ıa cores ve çekirdek sıcaklıkları. Benim işlemcim için kendi sitesinde maksimum sıcaklık 100 derece olarak gösterilmiş. Peki bu diğer CPU sıcaklık değerleri için olan sıcaklık değerleri için durum nedir? Çünkü mesela stok fan ile olan 3 dakikalık kararlılık testinde sıcaklıklar şöyleydi. CPU 74, package 87, IA cores 87, çekirdek 1 75, çekirdek 2 86, çekirdek 3 86, çekirdek 4 83, çekirdek 5 83, çekirdek 6 84. yanlış anlaşılmasın bilmediğimden soruyorum zorlamak gibi bir niyetim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı