400W PSU ile RX 470 kullanmak için ne yapılmalı?

Trojan48

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX RX 470 4 GB ekran kartı sahibiyim. PSU 400W ve 12v kanalından 31 amper vermesine rağmen ilginç bir şekilde kartı tam güçte çalıştıramıyor. Normal varsayılan ayarlarda çok fena takılma oluyor ve güç limitini -%40 falan yapıp frekansları dibe indirince takılma geçiyor ama bu sefer de gereksiz yere çok performans kaybı yaşıyorum. 1250MHz olan GPU frekansını güç limiti -%40'tayken 800 bile yapsam oyunda devamlı drop giriyor. Kartın 60W çekip 60watta verebileceği en iyi performansı vermesini istiyorum. (ekran kartı 95W çekiyor normalde) sanırım voltaj ayarı falan da yapmam gerekiyormuş detaylı anlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230728_010944_047.jpg
    104,4 KB · Görüntüleme: 33
Tek ekran kartı değil işlemcin ve ram ve ssd yada hdd de w harcar dostum i 400w günümüzde çok düşük seviyede bir psu seni idare etmez onu 600 650 arasına çıkartsan daha tatmin olacağını düşünüyorum

woltaj ayarını genelikle bios üzerinden yapılıyor çok ayrıntılı bilmiyorum youtube den araştırırsan net çözümlere ulaşırsın dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…