400W PSU neden patlamış olabilir?

normal akşam vakti valorant oynuyordum. görsel ve sesli olarak patladığını anladım ışık saçtı. odanın prizleri artik calismiyor şalter atmıştı.. psu söktüm ve patladigini gordum
O zaman dediğim gibi teknik bir sıkıntı yaşanmış. Geçmiş olsun hocam.

teşekkürler hocam neyden kaynak olabilir
Çok fazla sebebi var hocam. Uzun süredir kullanıyorsanız kondansatorü eskimiş olabilir. Ripple, voltaj dalgalanması, aşırı yüklenme gibi sebeplerden olabilir. O yüzden iç bileşeni sağlam ve korumaları da kaliteli olan en az 80+ Bronze sertifikalı bir PSU almak uzun vadede daha iyi götürür. Güvenilir markalardan da şaşmamak lazım.

Çok fazla sebebi var hocam. Uzun süredir kullanıyorsanız kondansatorü eskimiş olabilir. Ripple, voltaj dalgalanması, aşırı yüklenme gibi sebeplerden olabilir. O yüzden iç bileşeni sağlam ve korumaları da kaliteli olan en az 80+ Bronze sertifikalı bir PSU almak uzun vadede daha iyi götürür. Güvenilir markalardan da şaşmamak lazım.
bilgisayari trendyoldan almistim..

80+ sertifikası ne alaka hocam. O sertifika PSU'nun kalitesi hakkında o kadar az şey veriyor ki. Hiçbir işe yaramaz. Ayrıca markaya bakıpda PSU alınmaz.

RX 580 i5-9400F sisteme 400W PSU yeterli gelmemis, patlamis. Neden kaynakli patlar?
Heralde turbox sistem kullanıyorsun. Trendyoldan aldım demişsiniz. O psunun içindeki bileşenler çöp. Patlaması normal.

Son düzenleme:
80+ sertifikası ne alaka hocam. O sertifika PSU'nun kalitesi hakkında o kadar az şey veriyor ki. Hiçbir işe yaramaz. Ayrıca markaya bakıpda PSU alınmaz.

Heralde turbox sistem kullanıyorsun. Trendyoldan aldım demişsin. O psunun içindeki bileşenler çöp. Patlaması normal.
turbox anakart ,ekran kartı var sistemde doğru. haklısınız..

Heralde turbox sistem kullanıyorsun. Trendyoldan aldım demişsin. O psunun içindeki bileşenler çöp. Patlaması normal.
turbox anakart ,ekran kartı var sistemde doğru. haklısınız..

Aslinda cok bir bütçem yok ikinci ellere baktım 650 TL'ye Cooler Master 600W PSU buldum bunu alacagim.

Çalışıyorum. Dün akşam baktığımda görsel yanık göremedim.

O bulduğun PSU'nun fotoğrafını atabilir misin hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı